Terör Mağduru Aileler Evlerine Dönüyor - Son Dakika
Güncel

Terör Mağduru Aileler Evlerine Dönüyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, başarıyla tamamlanan operasyonun ardından evlerine dönüyor.

14.03.2016 16:43  Güncelleme: 17:43

Sur'da kamu düzeninin sağlanması, teröristlerin kurdukları barikatlar ile kazdıkları çukurların bertaraf edilmesi ve bombalı düzeneklerin imhası amacıyla gerçekleştirilen operasyonun 9 Mart'ta sona ermesinin ardından, dün de Gazi Caddesi ve Cevatpaşa Mahallesi ile Dabanoğlu Mahallesi'ndeki Marangoz, Miras, Süleyman Nazif ve Varol sokaklarındaki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.


Güvenliğin sağlandığı bölgelerde teröristlerin saldırılarından çekindikleri için kepenk kapatan esnaf da iş yerlerini açmaya başladı.


Daha önce terör örgütünün saldırıları sonucu evlerini terk ederek, diğer ilçelerdeki yakınlarının yanına veya kiraladıkları evlere sığınan aileler de geri dönüyor. Günlerdir özlemini duydukları evlerine kavuşmanın sevincini yaşayan aileler, temizlik yapıyor.


Ailelerin terk etmesi dolayısıyla uzun süredir adeta hayalet şehri andıran tarihi sokaklarda yeniden oynayan çocukların sesi yankılanıyor.

"YAŞADIĞIM KORKUYU HALA ATLATAMADIM"

Evine geri dönen terör mağduru C.Y (25), AA muhabirine, başkasının evine sığınması nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını, evine döndüğü için büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Çocuklarının İzmir'de çalışması nedeniyle yalnız başına yaşadığını belirten C.Y, şöyle konuştu:

"Kapımızın önüne çukur kazmışlardı, korkudan dışarı çıkamadığım için çatışmanın olduğu birkaç gece evin odunluğunda kaldım. Evimizin camları kırıldı. Yaşadığım korkuyu hala atlatamadım. Mahalledeki çocukların psikolojisi bozuldu. Artık, ölüm olmasın, anaların yüreği yanmasın. Bu saldırılar son bulsun istiyoruz. Hepimiz biriz, Kürt kim, Türk kim, ne farkımız var?"


BİRÇOK İŞ YERİNE YEŞİL RENKTE ÇARPI İŞARETİ ATILMIŞ

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı ilçede esnafın tedirgin bekleyişi sürüyor. Gazi Caddesi üzerinde bulunan birçok işyerine yeşil renkte çarpı işaretinin atılması dikkat çekti. Bazı işyeri sahipleri bunun kim ya da kimler tarafından yapıldığını bilmediklerini belirtirken, bazıları da zarar görmeyen işyerlerinin işaretlenmiş olabileceğini kaydetti.

Terör Mağduru Aileler Evlerine Dönüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Mağduru Aileler Evlerine Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement