Tem Şubesindeki Taciz İddiaları Üzerine Basın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Tem Şubesindeki Taciz İddiaları Üzerine Basın Açıklaması

Tem Şubesindeki Taciz İddiaları Üzerine Basın Açıklaması

Birçok ulusal basında da yer alan, üniversite öğrencisi bir genç kızın TEM şubesindeki ifadesinde soyundurularak tacize uğradığı iddiaları üzerine, Kars Valisi Eyüp Tepe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

09.03.2013 10:48

Birçok ulusal basında da yer alan, üniversite öğrencisi bir genç kızın TEM şubesindeki ifadesinde soyundurularak tacize uğradığı iddiaları üzerine, Kars Valisi Eyüp Tepe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Vali Eyüp Tepe düzenlediği basın toplantısında, bazı basın yayın organlarında Kars ile ilgili istenmeyen bazı haberlerin çıktığını, bu kapsamda Kars Valisi olarak açıklama yapma gereği duyduklarını belirtti.

"Sizlerin de bildiği üzere, 4. sınıf öğrencimizin avukatıyla birlikte emniyet müdürlüğünde iç çamaşırları kalıncaya kadar soyularak tacize uğradığı şeklinde bir haber yayımlandı" diyerek açıklamasına devam eden Tepe, "Tabii konu sizinde bildiği üzere adliyeye intikal etmiş durumdadır. Adli bir süreç yürütülmektedir. Ancak ilk izlenim, ilk gözlem olarak, emniyet müdürlüğümüzle bu konuyu değerlendirdik. Doğrusunu sizlerle paylaşmak adına idari bir inceleme başlattık. Bu inceleme bittikten sonra her şey ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.

Öğrencinin cumhuriyet savcılığının daveti üzerine emniyete kendisinin geldiğine dikkat çeken Vali Eyüp Tepe, "İddia edilen olay 10 gün içinde oluyor. Bundan 10 gün önce cumhuriyet savcılığının daveti üzerine, yanındaki bir arkadaşıyla birlikte, kendi hür iradesiyle emniyetimize geliyor. ve yapılması gereken işlemler biliyorsunuz, bizim yönetmeliğimiz var. Yönetmelik çerçevesinde usulüne uygun olarak üst araması yapılıyor. Yani aldığım bilgiler çerçevesinde ifade ediyorum; sırt çantası, kaban ve ayakkabısı dışında herhangi bir müdahalede bulunulmadan usulüne uygun bir üst araması yapılıyor. Daha sonra ifadesi alınıyor. Bugüne kadar 10 günlük süreç içerisinde ne oradaki emniyet idarecilerine, ne bize, ne başka bir birime bir müracaatı olmuyor kardeşimizin. Tabii ki saygımız var. Bunun hem adli hem idari yönden araştırılması gerekiyor. İnşallah bu sürecin en kısa zamanda tamamlanıp kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, bizim de en büyük isteğimiz. İnşallah bunun bir provokatif eylem olmamasını ümit ederim. Gerçi diğer tarafı da bizi etkilese hiç fark etmez, hiç önemli değil. Eğer bir arkadaşımız maksadını aşmışsa o da gereği neyse cezasını bulur. Benim ümidim olayın bir provokasyon olmaması, olayın bir iftira olmaması, ama iftira ya da provokasyonsa onun da gereğinin yapılmasını burada huzurunuzda ifade etmek istiyorum. Çünkü biz Karsımızı çok seviyoruz, Karslımızı çok seviyoruz. Kars'ın böyle yakışıksız, hakikaten insan onuruyla yakışmayacak bir iddiayla gündeme gelmesini doğrusu ben kabullenemiyorum. Böyle bir iftira eğer varsa bununla da inşallah karşılaşmayız. Karşılaşmak, Kars Valisi olarak benim istediğim en son şeydir" diye konuştu.

Gazetecilerin, "Bu olay, son günlerde üniversitede yaşanan olaylarla gündeme getirilmiş olabilir mi" sorusu üzerine Vali Tepe, "Önemli bir ihtimal, yüksek bir ihtimal tahmin ediyorum. Bu olayın 10 gün sonra böyle yakışıksız şekilde gündeme getirilmesi, bize üniversitedeki bu iki karşıt grup öğrencinin birkaç gündür yaptıkları ve ses getirme çabası, sanki kendilerince yeterli bulunmayıp olayı başka yöne çekme gayreti gibi gelmekle beraber, tabii bu sürece zarar vermek istemediğim için çok detaylandırmak istemiyorum" dedi.

Öte yandan gazetecilerin, "Kamera kayıtları mevcut mu" sorusuna da Vali Tepe, şu yanıtı verdi:

"Tabii ki arkadaşlar bunun yönetmeliği var. Bu yönetmelik çerçevesinde ifade alma olayı zaten kamera altında yapılmak durumundadır. Yani bizim emniyet birimimizdeki ifade alma esnasındaki bütün iş ve işlemler kameraya alınıyor. Ama burada hassas olan nokta şu; bayan olması halinde bayan bir memur tarafından bir üst araması olacak diye bir kamera görüntüsü olacak hali yok. Hepimiz Türkiye'de yaşıyoruz. Bu süreç içerisinde böyle bir şeyin olması ihtimali yok. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi bir günde dile getirilmesi, doğrusunu söylemek gerekirse soru işaretleriyle beraber bizler de sizler gibi süreci bekliyoruz. Ümit ederiz doğru olanı yakalarız, buluruz."

Kayıtların TÜBİTAK'a gönderildiğini ifade eden Tepe, daha sonra özetle şunları söyledi:

"Ben buradan söyleyeyim size; TÜBİTAK'tan döndüğü zaman bu kamera kayıtları da hepimiz tarafından, doğal olarak adli makamlarımız tarafından incelenecek. Bu konuda gösterdiğiniz hassasiyet için sizlere teşekkür ederim. Sizler bizi biliyorsunuz, doğrunun ve hakkın er ya da geç ortaya çıkacağına inanıyorum. İdari süreç kapsamında konunun mağdur olunan tarafıyla da, hem de şikayet edilen tarafla da teker teker ifadeler alınacak, konuyla ilgili değerlendirmeyi arkadaşlar yapacaklar. Süreç içerisinde hakikaten bizde eğer hata varsa, -ilk aldığım bilgiler bunun ele avuca sığan bir iddia olmadığı yönünde-, ama takdir edersiniz ki iki süreç devam ederken de hem adli idari, bunu ifade etmek pek doğru olmaz. Ama ben bir vali olarak değil de bir vatandaş olarak, 10 gün sonra hiç böyle bir olay gündeme gelmemişken bunun gündeme gelmesini manidar buluyorum." - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tem Şubesindeki Taciz İddiaları Üzerine Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement