Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'a Güven Mektubunu Sundu - Son Dakika
Güncel

Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'a Güven Mektubunu Sundu

Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog\'a Güven Mektubunu Sundu

Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi olarak atanan Şakir Özkan Torunlar, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’a güven mektubunu sundu. Herzog, “Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, İsrail'e hoş geldiniz. Geçen yıl Ankara’ya yaptığım resmi ziyaret esnasında İsrail’in milli marşını dinlemekten ne kadar etkilendiysem sizin de Cumhurbaşkanlığı konutunda Türkiye’nin milli marşını duymaktan etkilendiğinize eminim. İlişkilerimizi ve tarihi bağlarımızı güçlendirmek için üstlendiğiniz görevde başarılar dilerim” açıklamasını yaptı.

11.01.2023 15:45  Güncelleme: 15:52

Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi olarak atanan Şakir Özkan Torunlar, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'a güven mektubunu sundu. Herzog, "Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, İsrail'e hoş geldiniz. Geçen yıl Ankara'ya yaptığım resmi ziyaret esnasında İsrail'in milli marşını dinlemekten ne kadar etkilendiysem sizin de Cumhurbaşkanlığı konutunda Türkiye'nin milli marşını duymaktan etkilendiğinize eminim. İlişkilerimizi ve tarihi bağlarımızı güçlendirmek için üstlendiğiniz görevde başarılar dilerim" açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi olarak atanan Şakir Özkan Torunlar, bugün İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'a güven mektubunu sundu. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, İsrail'e hoş geldiniz. Geçen yıl Ankara'ya yaptığım resmi ziyaret esnasında İsrail'in milli marşını dinlemekten ne kadar etkilendiysem sizin de Cumhurbaşkanlığı konutunda Türkiye'nin milli marşını duymaktan etkilendiğinize eminim. İlişkilerimizi ve tarihi bağlarımızı güçlendirmek için üstlendiğiniz görevde başarılar dilerim."

Torunlar, 12 Kasım'da Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi olarak atanmıştı.

Türkiye ile İsrail arasında normalleşme adımları kapsamında, 17 Ağustos 2022'de karşılıklı büyükelçi atama kararı alınmıştı. Böylece yaklaşık 4 yıl aranın ardından İsrail ile yaşanan kriz son bulmuştu. İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'nde maslahatgüzar olarak görev yapan Irit Lillian, 20 Eylül 2022'de büyükelçi olarak atanmıştı. Büyükelçi Lillian, 27 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güven mektubunu sunmuş ve resmi olarak göreve başlamıştı. Şakir Özkan Torunlar da 12 Kasım'da Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi olarak atanmıştı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'a Güven Mektubunu Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement