Teknokent'in Silikon Vadisi Şoku - Son Dakika
Güncel

Teknokent'in Silikon Vadisi Şoku

Teknokent\'in Silikon Vadisi Şoku

Akdeniz Üniversitesi'nin (AÜ) önceki yönetimi tarafından Google ve Facebook gibi teknoloji devlerine komşu olduğunu açıkladığı Silikon Vadisi'ndeki bürosunun, şirket kurulumu yapılamadığından kapandığı ortaya çıktı.

07.03.2016 11:29

Akdeniz Üniversitesi'nin (AÜ) önceki yönetimi tarafından Google ve Facebook gibi teknoloji devlerine komşu olduğunu açıkladığı Silikon Vadisi'ndeki bürosunun, şirket kurulumu yapılamadığından kapandığı ortaya çıktı.

Akdeniz Üniversitesi Kampusu'nde faaliyet gösteren Antalya Teknokent A.Ş. bünyesinde yaklaşık 5 yıl önce yazılım firmalarını tek çatı altında toplayan ASTEK A.Ş. adlı şirket kuruldu. O dönem Yönetim Kurulu Başkanlığını dönemin AÜ Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe'nin yaptığı Teknokent'e ait ASTEK'in, ABD'nin dünyaca ünlü teknoloji merkezi Silikon Vadisi'nde bir büro açtığı açıklandı.

Hem dönemin AÜ Rektörü Prof.Dr. Kurtcephe, hem dönemin Teknokent yöneticileri tarafından Google ve Facebook gibi dünya devleriyle komşu olduğu açıklanan ofisin, faaliyete geçemeden kapandığı belirlendi. AÜ Rektörlüğü'ndeki görev değişimi sonrasında Teknokent'te de yaşanan değişimle Teknokent Genel Müdürlüğü görevine gelen AÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Cengiz Sayın, Silikon Vadisi'nde bahsedildiği gibi bir şirket bulunmadığını ve hukuki şartlar sağlanamadığı için böyle bir şirketin olmadığını söyledi.

ASTEK'in ofisi olarak Silikon Vadisi'nde sözü edilen ve birçok habere de konu olan ofisi daha önce de duyduğunu belirten Antalya Teknoket Genel Müdür Yardımcısı ve ASTEK Genel Müdürü Doç. Dr. Zeki Alagöz ise ABD'de bir danışman vasıtasıyla ofis açıldığını, fakat şirket kurulamadığı için kısa süre sonra tahliye edildiğini kaydetti.

Belirli bir süre kaldığı, şirketleşilemediği ve şartlar yerine getirilemediği için ofisin kapandığını belirten Doç. Dr. Zeki Alagöz, "Hangi şartlarda ofis kiralandı, ne kadar süre kalındı bilinmiyor. Şu anda yok görünüyor. Ne zaman ve nasıl tahliye edildi bilmiyoruz. Buradaki firmalar iş yapma şansı bulamadığı ve rantabl görülmediği için 'kapatalım' denilmiş de olabilir" dedi.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Teknokent'in Silikon Vadisi Şoku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement