Tcdd'nin 156. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Tcdd'nin 156. Kuruluş Yıl Dönümü

Tcdd\'nin 156. Kuruluş Yıl Dönümü

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) 156.kuruluş yıl dönümü dolayısıyla değişik illerdeki tren garlarında çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.

24.09.2012 13:24

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) 156. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla değişik illerdeki tren garlarında çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Ankara'daki huzurevlerinden törene gelen 156 yaşlı, hızlı trenle Konya'ya uğurlandı.

TCDD'nin 156. kuruluş yıl dönümü, TCDD Ankara Garı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve Ankara'da bulunan huzurevlerinde kalan çok sayıda yaşlı katıldı. Baş, yaptığı konuşmada, "Demiryollarımız 156 yıl önce başlayan büyüme çalışmalarını özellikle son 10 yıl içerisinde zirveye ulaştırmıştır" dedi. 1950'li yıllardan 2003 yılına kadar geçen sürenin demiryollarının duraklama dönemi olduğuna işaret eden Baş, o güne kadar gelen politikaların yanlışlığından dolayı çok fazla mesafe katedilemediğini söyledi. Baş, yapılan tespitlere göre 1950'den 2003 yılına kadar yapılan demiryolunun yıllık 18 kilometreyi geçemediğine dikkati çekerek, "Oysa 2003'ten bugüne kadar yıllık 135 kilometre demiryolu yapımı gerçekleşmiştir" şeklinde konuştu.

TCDD Genel Müdürü Karaman ise, TCDD'nin 156. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bütün büyük garlarda etkinlikler olduğunu belirterek, "Her bölgemizde bu programdan sonra sosyal aktiviteler, kültürel aktiviteler olacak. 156 büyüğümüzü YHT ile Konya'ya uğurlayacağız. Yolu görecekler, YHT'nin konforunu yaşayacaklar. Kendi dönemlerindeki demiryolu ulaşımıyla kıyaslama imkanı bulacaklar. Demiryollarımızın nereden nereye geldiğini görecekler" dedi.

Törende 'Demiryolu ve Hayat' konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere de plaket verildi. Ayrıca TCDD'nin 156. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla değişik illerdeki tren garlarına telekonferans sistemiyle bir bağlantı gerçekleştirildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Baş ve beraberindeki heyet 'Demiryolu ve Hayat' konulu sergiyi gezdi.

Daha sonra Ankara'daki huzurevlerinden törene gelen 156 yaşlı, hızlı trenle Ankara'dan Konya'ya uğurlandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tcdd'nin 156. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement