TBMM Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika
Güncel

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

20.06.2012 14:43

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

Yakut, Genel Kurul'da gündeme geçilmeden önce 3 milletvekiline söz verdi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş, "Dünya Mülteciler Günü" dolayısıyla yaptığı gündemdışı konuşmada, savaş, baskıcı ve otoriter rejimler, etnik çatışmalar, doğal afetler ve çevresel etkenlerin her geçen gün mülteci akınlarını artırdığını söyledi.

Dünyada 42 milyon insanın yerlerinden zorla uzaklaştırıldığını belirten Yetiş, artık adı mültecilikle özdeşleşmiş halkların oluştuğunu, bunlar arasında Filistin ve Somali'nin bulunduğunu kaydetti. Yetiş, Türkiye'de bin 500 Kafkas ve Çeçen bulunduğunu ve zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüklerine işaret ederek, "Esed zulmünden kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli mültecilere gösterdiğimiz yardımseverliği, bu halklara da göstereceğiz" dedi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt da Kars ve Ardahan'da kapatılan bazı ilçe adliyeleriyle ilgili gündemdışı konuşmasında, "Bu insanlar adalet için Ulgar Dağı'ndan nasıl geçecek- Hangi tasarrufa göre böyle bir karar alındığını anlamak mümkün değil. Açılacak yeni kapılar nedeniyle sınır bölgelerinde kapatılan adliyeler geri açılmalı. Bu gidişle Ardahan 10 yıl sonra ilçeye dönüşecek" görüşünü ifade etti.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz ise itfaiye çalışanlarının sorunlarına ayırdığı gündemdışı konuşmada, mevzuatta itfaiye teşkilatı ve mensuplarının yer almadığını, asker ve polisler gibi meslek sınıfı olmak istediklerini belirtti. Yüksek yaşam riskine karşı itfaiye çalışanlarına verilen maaşların yetersiz olduğunu belirten Korkmaz, yangına müdahaleye korunmasız kıyafetlerle gönderildiklerini anlattı.

Muhabir: Melda Çetiner

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement