TBMM'de Basın Toplantıları - Son Dakika
Güncel

TBMM'de Basın Toplantıları

TBMM\'de Basın Toplantıları

CHP'li Ensar Öğüt, Diyarbakır Et Kombinası'nda çalışan bir kişinin yaptığı dolandırıcılıkla ilgili açıklamalarda bulundu.

02.11.2012 15:26  Güncelleme: 09:23

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Et Balık Kurumu Diyarbakır Et Kombinası'nda çalışan bir kişinin yaptığı dolandırıcılıkla ilgili olarak görevini yapmadığını söyledi.

Öğüt, düzenlediği basın toplantısında, 24 Ekim'de Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, dolandırıcılık iddialarını gündeme getirdiğini hatırlatarak, buna karşılık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in "belgelerin asılsız, iddiaların yıpratma amaçlı olduğunu" ifade ettiğini kaydetti.

Et Balık Kurumu Diyarbakır Et Kombinası'nda çalışan Mehmet Kaymaz adlı kişinin 85 kişiden 10,5 milyon lira para topladığını, bunu kurumda yaptığını anlatan Öğüt, para aldığına dair kurumun kaşesini kullandığını savundu. Öğüt, yurtdışından getireceği malı satıp yüzde 8 kar payı dağıtacağı vaadiyle para toplayan Kaymaz'ın daha sonra Mersin'de yakalandığını ve suçunu itiraf ettiğini anımsattı.

Dolandırıcılığın 3 yıla yakın süre sürdüğünü, bu sürede Diyarbakır Et Kombinası'na çuvallarla para geldiğini, olayın tanıkları bulunduğunu belirten Öğüt, aynı yerde çalışan Hayati Altıntaş'ın durumu ihbar ettiğini, ancak müfettişler tarafından kendisinin suçlu bulunup Van ve Erzurum'a sürgün edildiğini ileri sürdü.

Kaymaz'ın işine 4,5 ay önce son verildiğini dile getiren Öğüt, "Et Kombinasında, yöneticilerin de içinde olduğu ortamda 3 yıl boyunca 85 vatandaşın dolandırılmasına göz yumulmuş. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu konuda üzerine düşeni yapmadı. İddiayla ilgili çok yönlü soruşturma açılmalı. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Bana iftira atanları da yargıya vereceğim. Dolandırıcılığın resmi dairede yapılması bizi yaralamıştır" diye konuştu.

Öğüt, olayla ilgili ifade tutanaklarını da basın mensuplarına dağıttı.

-Köyler için kanun teklifi

-CHP'li Öner: "Kırsal alan, mutlu yaşam alanı haline gelebilir"

TBMM (AA) - 02.11.2012 - CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, genel bütçe vergi gelirlerinden köylere de pay verilmesi için yasa teklifi hazırladıklarını söyledi.

Öner, beraberindeki CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, genel bütçe vergi gelirlerinden köylere de pay verilmesini öngören yasa teklifi hakkında bilgi verdi. TBMM Başkanlığı'na sundukları teklif ile köylere ek olanak sağlamaya hedeflediklerini anlatan Öner, köylere genel bütçe vergi gelirlerinden yüzde bir pay ayrılmasını öngördüklerini vurguladı.

Teklifle, kırsal alanların mutlu yaşam alanı haline gelebileceğini anlatan Öner, "Genel bütçe vergi gelirlerinden köylere de her yıl yüzde bir oranında pay verilmesi sağlanacak. Köylümüz hangi iş, yatırım ve hizmet için mali kaynağın kullanılacağına kendisi doğrudan karar verecek. Böylece, gerçek anlamda ortak yerel gereksinimlerin yerel yönetim organlarının aldıkları kararlarla giderilmesi sağlanabilecektir. Teklifle, köyler; kooperatiflere, hizmet, pazarlama ve üretim birliklerine üye olabilecek. Böylece köylülerimiz ürettikleri ürünleri değerinde ve zamanında pazarlama olanağına kavuşacaktır" dedi.

Muhabir: Melda Çetiner

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM'de Basın Toplantıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement