Tatbikat Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika
Güncel

Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Dağcılık Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Doç Dr.

24.10.2013 15:42

Dağcılık Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Doç Dr. Yaşar Ergün'ün öncülüğünde, Hatay AFAD İl Müdürlüğü, İskenderun İtfaiyesi, İskenderun Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Mustafa Kemal Üniversitesinden gönüllü ekiplerin katılımıyla gerçekleşen tatbikat gerçeğini aratmadı.

Antakya Habibi Neccar Dağı eteklerinde yer alan Demirkapı bölgesinde yaklaşık 30 metrelik yükseklikten aşağı düşen bir kazazedeyi kurtarmak için harekete geçen ekipler, zorlu bir çalışmanın ardından kazazedenin düştüğü yere indi. Düşen vatandaşın yanına tüm güvenlik önlemlerini aldıktan sonra inen ekipten bir kişi, düşen vatandaşı kucağına alarak yukarıya güvenli bölgeye taşıdı.

Bölgede devam eden dağcılık ve kurtarma operasyonlarıyla ilgili bilgiler veren Türkiye Dağcılık Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Doç. Dr. Yaşar Ergün, amaçlarının Hatay'da oluşabilecek herhangi bir olumsuzluğa en kısa sürede müdahale etmek olduğunu söyledi. Ergün, "Biz öncelikle Hatay'da oluşabilecek herhangi bir afet durumunda, özellikle doğada arama kurtarma gerektiren durumlarda, konuyla ilgili kurum ve kişileri bir araya getirip, ortak tatbikatlar ve aktiviteler yaparak birbirlerimizin kabiliyetini, hangi malzemelerimizin olduğunu, iletişimi organize ediyoruz ve bu şekilde herhangi bir afet durumunda en yakın bir ekip olaya ilk müdahale edip, sonrakilerde yoldan gelerek olaya dahil oluyorlar" dedi.

Bu sayede Hatay'da bu işi yapabilecek kişi sayısının arttığına dikkat çeken Ergün, "Bugün Hatay'da bu işi yapabilecek 20 kişi var, bu da Hatay için büyük bir şans diye düşünüyorum" diye konuştu.

Bugün bir senaryoyu gerçekleştirdiklerini aktaran Ergün, şunları söyledi:

"Biz bir senaryo yazdık. Burası Demirkapı dediğimiz Antakya surlarının olduğu bir bölge. Surların çok derin bir vadiden geçtiği bir bölge. Yaklaşık 50 metre civarında bir sur var, bizim çalıştığımız bölge 30 metre. İnsanlar buraya hep geliyorlar. Çok derin bir vadi var, ve yine Sarıseki kanyonu bizim için çok önemliydi. Şimdiye kadar oralardan defalarca insanlar kurtarılmaya muhtaç hale geldiler ve gördüğünüz ekipler onları kurtardılar." - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tatbikat Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement