Taş Ocağına 18 Bin Lira Ceza - Son Dakika
Güncel

Taş Ocağına 18 Bin Lira Ceza

Taş Ocağına 18 Bin Lira Ceza

Antalya Gazipaşa'da Hacı Musa Çayı'ndaki balık ölümlerine neden olduğu iddia edilen taş ocağına, 18 bin 650 lira idari para cezası uygulandı.

05.06.2013 13:22  Güncelleme: 15:05

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde Hacı Musa Çayı'ndaki balık ölümlerine neden olduğu iddia edilen taş ocağına, 18 bin 650 lira idari para cezası uygulandı.

Gazipaşa'nın Küçüklü Köyü Hacı Musa Çayı'ndaki balık ölümleri üzerine harekete geçen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ölümlerin bölgede bulunan taş ocağının çaya atık toz bırakması sonucu meydana geldiğini belirledi. Hazırlanan raporu inceleyen Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, balık ölümlerine neden olan taş ocağına, Çevre Kanunu'na muhalefetten 18 bin 650 lira idari para cezası uyguladı.

HASSASİYETİMİZ ÜST DÜZEYDE

Kaymakam Muhittin Pamuk, çevre konusunda kimseye taviz vermeyeceklerini söyledi. Yapılan inceleme sonucu taş ocağının atık tozunu dere kenarına boşalttığını, tozun dereye karışması sonucu balık ölümlerinin meydana geldiğini tespit ettiklerini dile getiren Pamuk, şöyle konuştu:

"Çevre konusunda hassasiyetimiz üst düzeyde. Turizme kapılarını aralayan, turizmden gerekli payı almaya çalışan bir ilçeyiz. Böyle bir ortamda çevreye hassasiyetimiz daha da artıyor. Vatandaşların olduğu kadar kurum ve kuruluşların da çevreye karşı duyarlı olması, üzerine düşeni yapması gerekir. Aksi uygulamalarda kaymakamlık olarak daima gerekli işlemi yapacağız. Konuyu Antalya Çevre Sağlık Müdürlüğü'ne de ilettik. Onlar da gerekli incelemeyi yapacak. Olayın adli boyutu ise devam ediyor." - Antalya/ Gazipaşa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taş Ocağına 18 Bin Lira Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement