Tartışmalı Gemiden 46 Bin Ton Hurda Çelik Elde Edilecek - Son Dakika
Güncel

Tartışmalı Gemiden 46 Bin Ton Hurda Çelik Elde Edilecek

Tartışmalı Gemiden 46 Bin Ton Hurda Çelik Elde Edilecek

Radyoaktif madde taşıdığı iddiaları üzerine tartışma konusu olan ve İzmir’in Aliağa ilçesinde sökümüne başlanılan Fpso Kuıto isimli yüzer petrol ürünü geminin üçte birlik kısmı söküldü.

01.04.2015 17:30

Radyoaktif madde taşıdığı iddiaları üzerine tartışma konusu olan ve İzmir'in Aliağa ilçesinde sökümüne başlanılan Fpso Kuıto isimli yüzer petrol ürünü geminin üçte birlik kısmı söküldü.

Ekonomik ömrünü tamamlamasının ardından geri dönüşüme kazandırılmak için İzmir'in Aliağa İlçesine getirilen 350 metre boyunda, 53 metre genişliğindeki Fpso Kuıto isimli geminin söküm işlemi devam ediyor. Radyoaktif madde taşıdığı iddialarıyla gündeme gelen ve daha sonra müfettişler tarafından yapılan denetimler sonucu temiz olduğu raporlarla ortaya konan gemiden bugüne kadar 10 bin ton çelik elde edildi. Dev geminin bugüne kadar üçte birlik bölümü söküldü.

"YAZ SONUNDA BİTİRİLMESİ PLANLANIYOR"

Söküm işlemlerinin tamamlanmasından sonra, 36 yaşındaki dev gemiden 46 bin ton hurda çelik elde edileceğini aktaran Türkiye Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, söküm sürecindeki her aşamanın gözlem altında yapıldığını belirtti. Şimşek, söküm işlemine 60 kişilik bir ekiple başladığını dile getirerek, "Söküm sürecinde her aşaması gözlem altında olan geminin altı ambarından ikisi söküldü. Söküm işlemlerine 60 kişilik personel ile başlandı. Bu süreçte personel sayısı 103'e çıktı. Sökümü gerçekleştiren firma önümüzdeki günlerde bu sayıyı artırabileceğini belirtti. Elde edilen çeliğin yanı sıra Fpso Kuıto'nun istihdama da katkısı büyük oldu. Sorunsuz bir şekilde devam eden söküm çalışmalarının yaz sonunda bitirilmesi planlanıyor" dedi.

"2 BİN 200 KİŞİLİK İSTİHDAMA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ"

1 Ocak ve 1 Nisan 2015 tarihleri arasında ömrünü tamamlamış 30 geminin sökülmek üzere gemi söküm tesislerine geldiğini de bildiren Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu zaman dilimi içerisinde yapılan söküm çalışmaları sonucunda 175 bin ton hurda Türk ekonomisine kazandırıldı. İstihdam da bizim için çok önemli bir unsur. 22 firmanın faaliyet gösterdiği gemi söküm tesislerinde yıl sonu itibariyle 2 bin 200 kişilik istihdama ulaşmayı hedefliyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tartışmalı Gemiden 46 Bin Ton Hurda Çelik Elde Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement