Tafısa Dünya Kongresi Kemer'de Başladı - Son Dakika
Güncel

Tafısa Dünya Kongresi Kemer'de Başladı

Tafısa Dünya Kongresi Kemer\'de Başladı

'herkes İçin Spor' hareketinin dönüm noktası olan 22'nci TAFISA Dünya Kongresi, 75 ülkenin katılımı ile Antalya'nın Kemer İlçesi'nde başladı.22'nci Herkes İçin Spor Birliği (TAFISA) Dünya Kongresi, 'Herkes için spor.

11.11.2011 16:03

'herkes İçin Spor' hareketinin dönüm noktası olan 22'nci TAFISA Dünya Kongresi, 75 ülkenin katılımı ile Antalya'nın Kemer İlçesi'nde başladı.

22'nci Herkes İçin Spor Birliği (TAFISA) Dünya Kongresi, 'Herkes için spor: Köprüler kurmak' ana temasıyla Kemer'de Limak Limra Hotel'de başladı. Kongreye, Türkiye ve Balkan Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Erdal Zorba, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, TAFISA Genel Sekreteri Wolfgang Baumann, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Rıza Ayhan, Hacettepe Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof.Dr. Uğur Erdener, Antalya Valisi ve Türkiye HIS Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Altıparmak, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Kimoon'un Özel Danışmanı Senator Wilfried Lemke, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Herkes İçin Spor Komisyonu Başkanı Sam Ramsamy katıldı.

Kongrenin uluslararası barışa önemli katkılar sağlayacağına kaydeden Türkiye ve Balkan Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Erdal Zorba, "150'den fazla ülkenin üye olduğu TAFISA, spor kültürünü herkese yayma gibi bir misyona sahip. Spor, kültürler arasında köprüler kurmakta çok önemli bir unsur" dedi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise 10 milyon turisti misafir eden Antalya'nın, 1200 takımın kampına da ev sahipliği yaptığını söyledi. Sağlıklı toplumların yetişmesi için beden ve ruh sağlığı gelişmiş bireylerin yetişmesi gerektiğini belirten Altıparmak, kongrenin barışa hizmet etmesini diledi.

Hükümetlerin fiziksel aktiviteleri artıracak spor faaliyetlerini desteklemesi gerektiğini savunan TAFISA Başkan Yardımcısı Leonard Thadeo da çağımızın en büyük tehditlerinden birinin obezite olduğuna vurgu yaptı. Obezite ile savaşta sporun çok iyi bir araç olduğuna dikkati çeken Thadeo, "Herkes için spor küresel bir kampanyaya dönüştürülmeli" dedi.

Antalya'nın 5 gün boyunca sporun başkenti olacağını belirten TAFISA Genel Sekreteri Wolfgang Baumann ise "Kalplerimiz Van'da meydana gelen depremde zarar gören, enkaz altında kalan insanlarla beraber. Onlar için dua ediyoruz" dedi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener, sporun farklı alanlarında her yıl çok büyük etkinlikler düzenlendiğini belirterek, bu etkinliklerin insanların birbirine daha da yaklaşmasına vesile olmasını diledi.

Kongre, 14 Kasım'da sona erecek. - Antalya/ Kemer

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tafısa Dünya Kongresi Kemer'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement