Suudi Arabistan'a Giderken Irak'ta Alıkonulan Türkler - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan'a Giderken Irak'ta Alıkonulan Türkler

Suudi Arabistan\'a Giderken Irak\'ta Alıkonulan Türkler

Irak üzerinden Hac mevsiminde çalışmak üzere Suudi Arabistan'a gitmekte olan ve Irak güvenlik güçlerince alıkonulan yaklaşık bin Türk'ün, Türkiye sınırına götürüldüğü bildirildi.

18.10.2012 21:19

Irak üzerinden Hac mevsiminde çalışmak üzere Suudi Arabistan'a gitmekte olan ve Irak güvenlik güçlerince alıkonulan yaklaşık bin Türk'ün, Türkiye sınırına götürüldüğü bildirildi.

Bağdat'ın 70 km güneyindeki Babil il sınırında ve Bağdat'ın 230 km kuzeyindeki Salahaddin ilinde alıkonulan yaklaşık bin Türk vatandaşının, Türkiye'ye iade edilmek üzere Irak güvenlik güçleri eşliğinde Türkiye sınırına götürüldüğü belirtildi.

Kafilenin içinde bulunan Ergün Tanrıverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul merkezli Karasu Turizm Şirketi'nin, Hac mevsiminde kasap olarak çalıştırmak üzere kendilerini Irak üzerinden Suudi Arabistan'a götürmeye çalıştığını, Türkiye-Irak sınırının Irak tarafındaki İbrahim el-Halil gümrük kapısından verilen vizeyle Irak'a giriş yaptıklarını söyledi.

Tanrıverdi, "Kafilemiz Bağdat'ın 70 km güneyinde Irak güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Bizi dün gece geç saatlerde alıkoyan Iraklı yetkililer, Suudi Arabistan'a transit geçiş yapamayacağımızı ve bizi Türkiye'ye geri göndermek zorunda kalacaklarını söyledi. Iraklı güvenlik güçleri eşliğinde Türkiye'ye doğru hareket halindeyiz. Yaklaşık bin kişiyiz. Şu an Musul şehrine varmak üzereyiz" dedi.

Bağdat'ın kuzeyindeki Salahaddin ili emniyet müdürlüğünden bir yetkili, yaptığı açıklamada, Salahaddin polisinin bu sabah erken saatlerde Suudi Arabistan'a gitmekte olan 14 otobüsteki 90 Türk'ü merkezi hükümetten vize almadığı gerekçesiyle durdurduğunu ve Iraklı yetkililerden gelecek emre kadar Türk vatandaşlarının güvenli bir yerde tutulduğunu dile getirmişti.

Irak İçişleri Bakanlığı yetkilileri ise, bu sabah yaklaşık bin 200 Türk'ün alıkonulduğunu açıklamıştı. Irak merkezi hükümeti, yerel Kürt yönetiminin verdiği vizeyi transit geçişlerde geçersiz sayıyor.

Muhabir: Nazmi Akyol/ Mustafa Yıldız

Yayıncı: Erdem Gültekin - BAĞDAT

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan'a Giderken Irak'ta Alıkonulan Türkler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement