Suriyeli Öğrencilere Kırtasiye ve Giyim Yardımı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Öğrencilere Kırtasiye ve Giyim Yardımı

Vali Vekili Bahadır Yörük'ün açıklaması- Okulun Arapça öğretmeni Suriyeli Hammud Elmatar'ın açıklaması- Emniyet Müdürü Metin Özkan'ın açıklaması- Öğrencilere çantaların dağıtılması- Genel detay Suriyeli öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımı- Siirt Emniyet Müdürlüğü, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente yerleşen Suriyeli 120 öğrenciye kırtasiye ve giyim yardımı yaptı Siirt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente yerleşen Suriyeli 120 öğrenciye kırtasiye ve giyim yardımında bulundu.

02.12.2015 21:39

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Vali Vekili Bahadır Yörük'ün açıklaması- Okulun Arapça öğretmeni Suriyeli Hammud Elmatar'ın açıklaması- Emniyet Müdürü Metin Özkan'ın açıklaması- Öğrencilere çantaların dağıtılması- Genel detay Suriyeli öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımı- Siirt Emniyet Müdürlüğü, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente yerleşen Suriyeli 120 öğrenciye kırtasiye ve giyim yardımı yaptı Siirt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente yerleşen Suriyeli 120 öğrenciye kırtasiye ve giyim yardımında bulundu.Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü 14 Eylül Ortaokulunda düzenlenen törende konuşan Vali Vekili Bahadır Yörük, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin artık misafir değil, toplumun bir parçası haline geldiğini söyledi.Ensar-muhacir kardeşliği içerisinde Suriyelilerle yakından ilgilendiklerini belirten Yörük, "Öğrencilerimiz eğitimlerini alıyor, nasıl biz kendi çocuklarımız için bir gelecek arzu ediyorsak, sizin çocuklarınız için de bir gelecek arzusu içindeyiz. Çocuklarımızın toplumlarına faydalı birer birey olacaklarına inanıyoruz" diye konuştu.Emniyet Müdürü Metin Özkan da Türkiye'ye sığınan herkese sahip çıkmanın Türk kültürünün ve insanlığın bir gereği olduğunu ifade etti.Özkan, "Yaptığımız yardımların önemli bir kısmını hayırsever vatandaşlarımızın yardımıyla yapıyoruz. Devletimizin yardımlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın yardımlarıyla yanınızda olmaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza bir hediyemiz olarak kabul edilirse memnun oluruz" ifadelerini kullandı.Okulun Arapça öğretmeni Suriyeli Hammud Elmatar ise burada eğitim gören çocukların Türkiye'de gördükleri misafirperverliği hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getirdi. Elmatar, "Türkiye çocuklarımıza yardım ederken, Esed çocukların üzerine bomba yağdırıyor. Aranızdaki fark buradadır. Bu çocuklar sizinle gurur duyuyor, siz yardımlarınızla bu çocukları kazanıyorsunuz" dedi. Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Yörük, Emniyet Müdürü Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, İHH İnsani Yardım Derneği İl Başkanı Sadullah Eldemir ve Toplum Destekli Şube Müdürlüğü görevlileri, içinde kırtasiye ve giyim malzemesi ile çeşitli oyuncakların bulunduğu hediye paketlerini öğrencilere dağıttı.Yardım dağıtımı sırasında öğrencilerin ilgi odağı olan polis maskotu da öğrencilere şeker verdi.

Suriyeli Öğrencilere Kırtasiye ve Giyim Yardımı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Öğrencilere Kırtasiye ve Giyim Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement