"Suriyeli Gaziyi Şehit Ağabeyinin Oğlu Hayata Bağlıyor" - Son Dakika
Güncel

"Suriyeli Gaziyi Şehit Ağabeyinin Oğlu Hayata Bağlıyor"

"Suriyeli Gaziyi Şehit Ağabeyinin Oğlu Hayata Bağlıyor"

Hasan Öymez - Suriye'de rejim yanlısı Şebbiha güçleriyle girdiği çatışmada yaralanan ve Hatay'daki çadır kentte kalan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askeri Muattez El Küveyyis'i şehit ağabeyinin oğlu hayata bağlıyor.

02.09.2012 11:37

Hasan Öymez - Suriye'de rejim yanlısı Şebbiha güçleriyle girdiği çatışmada yaralanan ve Hatay'daki çadır kentte kalan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askeri Muattez El Küveyyis'i şehit ağabeyinin oğlu hayata bağlıyor.

Yayladağı'ndaki Tekel Kampı'nda kalan Muattez El Küveyyis, Esed zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan 80 bini aşkın Suriyeli'den biri.

AA muhabirine, Şebbiha güçleriyle girdikleri bir çatışmada bacağından yaralandığını anlatan Küveyyis, çok zor şartlarda Türkiye sınırına getirildiğini, yarasının derin olması nedeniyle ambulans uçakla İstanbul'a götürüldüğünü söyledi.

Geçirdiği bir dizi ağır ameliyatlardan sonra, ailesinden hayatta kalanların bulunduğu Yayladağı'ndaki Tekel Kampı'na getirildiğini ifade eden Küveyyis, nemli gözlerle, ağabeyi Muhammed Dib El Küveyyis'in, Cisr-i Suğur kasabasının ilk şehidi olduğunu ifade etti.

Ağabeyinin, Esed askerleri tarafından vücuduna elektrik verildikten sonra defalarca süngülenerek öldürüldüğünü söyleyen Küveyyis, iyileşip çatışmalara katılacağı günü sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi.

İyileşme sürecinde, şehit ağabeyinin oğlu Cemil'in kendisini hayata bağladığını kaydeden Küveyyis, yeğeninin savaş olmayan, özgür, demokratik bir ülkede büyütmek istediğini söyledi.

-"Esed, ağaçlara bile saldırıyor"-

İki kardeşinin Cisr-i Suğur'da savaşmaya devam ettiğini bildiren Küveyyis,

"Kardeşlerimle her daim cep telefonuyla konuşuyoruz. Bölgede her gün çatışma yaşandığını anlatıyorlar. Top ateşi ve uçakların bıraktığı bombalar nedeniyle sürekli yer değiştiriyorlarmış. Sonuna kadar çatışmaya devam edeceğiz. Allah'ın izniyle ya kazanacağız ya da öleceğiz. Ben de iyileşip onlara katılmak istiyorum" diye konuştu.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in, kendisine karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu askerlerinin ailelerini de hedef aldığını, sivilleri ve çocukları öldürttüğünü vurgulayan Muattez El Küveyyis, şöyle devam etti:

"Esed, bırakın insanları, ağaçları bile yaktırıyor. Doğaya karşı bile savaş açtı. Bizim dünyadan, uluslararası camiadan tek isteğimiz silah yardımı yapmalarıdır. Asker istemiyoruz, kanımızı dökeriz, savaşırız ama silah olmadan savaşamayız. Beşşar Esed, aynı Kaddafi gibi acımasız, zalim bir diktatör. Rusya ve Çin, hatta Şii dünyası Esed'in arkasında durmamalı. Bu ateş gün gelir onlara da sıçrar."

Yayıncı: Tolga Özgenç - HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Suriyeli Gaziyi Şehit Ağabeyinin Oğlu Hayata Bağlıyor' - Son Dakika


Advertisement