IŞİD Savunmada, YPG Saldırıya Geçti - Son Dakika
Güncel

IŞİD Savunmada, YPG Saldırıya Geçti

Rakka Devrimcileri Saha Komutanı, "25 IŞİD üyesini öldürdük, IŞİD'in ilerlemesini durdurduk" açıklamasını yaptı. PYD ise IŞİD'e karşı saldırıya geçtiğini duyurdu.

12.10.2014 16:11  Güncelleme: 17:53

Muhalif Rakka Devrimcileri Saha Komutanı Ebu Seyf el-Veldavi, Halep kentine bağlı Ayn el-Arab (Kobani) ilçesinde Rakka Devrimcileri destekli bazı Kürt gruplarıyla beraber 25 IŞİD militanı öldürdüklerini söyledi. Veldavi, Kobani'de Rakka Devrimcileri ile bazı Kürt gruplarının terör örgütü IŞİD'e karşı beraber hareket ettiklerini ifade ederek "İlçe çevresinde 25 IŞİD militanı öldürdük, terör grubunun ilçe içerisinde ilerlemesini durdurduk" dedi.

PYD'nin ilan ettiği Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu Kurdo ise YPG'nin son 24 saatte IŞİD'i durduklarını ve savunmadan saldırı pozisyonuna geçtiklerini söyledi.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLARLA SALDIRI

Gün içerisinde terör örgütünün bir çok defa bomba yüklü araçlarla kontrol noktalarına saldırılar düzenlemeye çalıştığını vurgulayan Veldavi, "IŞİD'in bomba yüklü araçlarını kontrol noktalarımıza ulaşmadan imha ediyoruz. Dün iki araç imha ettik. Bu gün de kontrol noktalarımıza ulaşmadan bir aracı RPG'yle saldırarak bomba yüklü aracı imha etmeyi başardı" ifadelerini kullandı.

İlçenin kontrolünün sınır kapısına kadar IŞİD'in sağladığı yönünde çıkan haberi de yalanlayan Veldavi, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının ilçe ve çevresinde bulunan IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombalamaya devam ettiğini kaydetti.

PYD SALDIRIYA GEÇTİĞİNİ DUYURDU

PYD'nin ilan ettiği Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, YPG güçlerinin son 24 saat içinde IŞİD'in saldırısını durduklarını ve savunmadan saldırı pozisyonuna geçtiklerini söyledi. Al Jazeera Türk'e konuşan İbrahim Kurdo, "Son 24 saattir savunmadak çıktık, saldırıya geçtik. Onların (IŞİD'in) saldırısı durdu. Üç taraftan Kobani'ye girme girişimler boşa çıktı. Birçok savaşçıları öldü. Birçok cepheleri patlatıldı. 24 saattir IŞİD'i kırılma noktasına getirdik diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

SİLAH SORUSUNA CEVAP VERMEDİ

IŞİD'in bir taraftan psikolojik, bir taraftan koalisyon güçlerinin hava operasyonu, bir taraftan da kendi saldırılarıyla durdurulduğunu belirten Kurdo, insani yardım çağrısını yineledi.

"Silah yardımı geliyor mu?" sorusuna Kurdo, "Bu askeri bir sorudur. Buna cevap veremem fakat elimizdeki cephane bize uzun bir süre yeter" diye cevap verdi. Kurdo, "Bize Irak Kürdistanı'ndan gıda malzemeleri gönderiliyor. An itibariyle ihtiyacımız olan tek şey ilaç ve tıbbi malzemedir" dedi.

IŞİD Savunmada, YPG Saldırıya Geçti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel IŞİD Savunmada, YPG Saldırıya Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • amed: Tarih boyunca KURTLER hic bir zaman yenilmedi yenilmeyecekte 206 200 Yanıtla
  • ANKARAGÜCÜ: insanlık namına bunları zehirleyelim dünyanın başına bela bu haşareler pis pkklı bölücüler 169 168 Yanıtla
  • uzaklardan bi ses: ALLAH mazlum Kürt halkının yanındadır inşalah bu ırk hz muhammet döneminde islamiyeti seçen 3. Irktır o günden bu güne islamiyete sım sıkı bağlı kalmıştır en güzel örnekleri selahattin eyübi şeh sait nursi dir pkk silah bırakmalıydı diyenlere sesleniyorum bıraksaydı bu gün onları kim koruyacaktı korkak türkiyemi pyd peşmerge halkın siyasi asker gücüdür bunlara terörist güzüyle bakmak ahmaklıktır 165 105 Yanıtla
  • ergin: Arif sen hans çocugusun anlamadigin kelimeleri konusma zerduş köpeği 70 82 Yanıtla
  • mehdi goyi: Başari ve zaferi ancak kurt halkinin birlik ve beraberi getirir. 34 3 Yanıtla
  • Mehdi: Ama rahevete katılmamak gerek haberin kaynaği AA olunca. Malüm Osmanlı'da oyun çok. 3 19 Yanıtla
  • İŞID IN ÇOĞU KÜRT. BİLEN VAR MI: rojovalılar da o kadar çok ataist var ki. neredeyse çoğu da alevi. ben diyarbakırlıyım ve kürt üm. ama rojovanındakilerde çok alevi veya ataist kürt var. bana ne . kürtse kürt valla onlar için kılımı kıpırdatmam. rojava güçleniğinde ilk önce sunni kürtleri keserler. benden söylemesi alevi türkmeni korur sunni kürt ü keserler. ben onların kanını bilirim kanınını. 5 14 Yanıtla
  • türk oğlu17: vallahi helal olsun bu kürtlere bir avuç kürt ellerinde kalaşnikof karşı tarafta ağır silahlar ve tanklar inanın kobani düşse bile orda ölen kürtler bence kahraman ilan edilmeli yiğidi öldür hakkını ver. işidin arkasındaki büyük devletler başta kahrolası İsrail başedemedi bir avuç kahramanla. biz türklerde ancak plan kuralım millet icraat yapsın bizde '' kimse bizim sabrımızı zorlamasın'' diyelim. not: bu gün zor durumda olan kürt milletinin yanında olmadık tarihe baktığımızda kürtlerle omuz omuza düşmana karşı birlikte bu ülke için canını vereren ecdadımız var ilerde türkiye savaşa girdiğinde kimsenin kürt milletine birlikte savaşalım deme hakkı yoktur yani kaldık tek başımıza!! şuan kardeşimize sırtımızı döndük yemin ederim vicdanım sızlıyor uykularım kaçıyor biz türküz bize kardeşine sahip çıkmak yakışırdı. . . 13 5 Yanıtla
  • kadir güler: dilerim kökünü kurutur işid kafirlerinin ALLAH CC KÜRTLERİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN 11 4 Yanıtla
  • DOĞULU: HEPİMİZ KOBANE LİYİZ, ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN. İŞİDİDE KAHRU PERİŞAN EYLESİN. 13 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement