Süper Kupa Finalinin Ertelenmesi, Erzurum'u Yıktı - Son Dakika
Güncel

Süper Kupa Finalinin Ertelenmesi, Erzurum'u Yıktı

Süper Kupa Finalinin Ertelenmesi, Erzurum\'u Yıktı

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 31 Temmuz'da Erzurum'da oynanması gereken 'Süper Kupa' finalinin TFF tarafından ertelenmesi, Erzurum ekonomisine ciddi bir darbe vururken, spor severleri de üzdü.

27.07.2011 12:23

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 31 Temmuz'da Yeni Erzurum Stadı'nda oynanması gereken 'Süper Kupa' finalinin 'şike' soruşturması nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından ertelenmesi, Erzurum ekonomisine ciddi bir darbe vururken, spor severleri de üzdü. Erzurum'a gelmeyi planlayan 15 bini aşkın Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarının rezervasyonlarını iptal etmesiyle birlikte kent ekonomisinde 10 milyon liralık bir kaybın söz konusu olduğu bildirildi.

TFF'nin, Süper Kupa final maçının 31 Temmuz'da Erzurum'da oynanacağının açıklaması üzerine kentte büyük bir seferberlik başlatılmıştı. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılış ve kapanış törenlerinin yapıldığı Yeni Erzurum Stadyumu yeniden elden geçirilirken, Spor Toto Süper Lig'in şampiyonu Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş arasında oynanacak Süper Kupa finalinin şike soruşturması nedeniyle ertelenmesi şok etkisi yarattı. Kararın ardından Türkiye'nin çeşitli kentlerinden Erzurum'a gelmesi beklenen 15 bini aşkın Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarının otel rezervasyonlarını iptal etmesi turizmcileri sarstı.

Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, final maçını büyük bir heyecanla beklerken, ertelenmeyle birlikte büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. Hınıslıoğlu, şunları kaydetti:

"Erzurum'da Süper Kupa'nın oynanmasını çok istemiştik. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılışının yapıldığı Yeni Erzurum Stadyumu 24 bin kişi kapasiteli. Bunun en az 15 bin kişisi İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerden gelecekti. Geri kalan kısmı, Erzurum ve çevre illerden gelecek olan sporseverler dolduracaktı. İki günlük bir etkinlik sonucunda Erzurum'un bu işten geliri 10 milyon lira civarında olacaktı. Bu geliri şimdilik ertelemiş olduk. Umarım Türk futbolunda yeni bir yapılanma meydana gelir. Süper Kupa final maçı yine Erzurum'da oynanır. "

'TEMENNİMİZ MAÇIN EN KISA SÜREDE ERZURUM'DA OYNANMASI'

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lüftü Yücelik de finalin ertelenmesinin kentin tanıtımını olumsuz yönde etkilediğini belirtti. Lütfü Yücelik, maçın Erzurum'da oynanacağının açıklanmasıyla çok umutlandıklarını anlatırken şunları söyledi:

"Dünya Üniversiteler Kış Oyunları gibi büyük bir organizasyonun Erzurum'da yapılmasının ardından Süper Kupa final maçının kente verilmesi tanıtım açısından olumluydu. Türkiye'de halk, sporla çok ilgili. Bu nedenle Türkiye'nin gözü Erzurum'da olacaktı. Keşke böyle olmasaydı, bu maç Erzurum'da oynansaydı. Taksicisinden hediyelik eşya satıcısına kadar ekonomik açıdan kente çok katkısı olacaktı. Temennimiz maçın en kısa sürede Erzurum'da oynanması. "

OTELLERİN KAYBI 300 BİN EURO

Dedeman Ski Lodge Otel Müdürü Murat Altuğ Kargı da Süper Kupa finalinin ertelenmesinin ardından kentin hem maddi hem de tanıtım konusunda kayba uğradığını vurguladı. Kargı, "Dedeman Otelde 30 ve 31 Temmuz tarihlerinde 187 odamızı açmayı planlamıştık ve yüzde 60 doluluk oranında rezarvasyon yapılmıştı. Otelimizde Fenerbahçe ekibini ağırlayacaktık. Kaybımız büyük. Ayrıca Palandöken Dağı'nda bulunan 4 otelin kaybı, 150 bin euronun üzerindedir. Buna şehirdeki otelleri de dahil edersek kayıp oranı 300 bin euronun üzerine çıkıyor. Maçın ertelenmesiyle birlikte birçok sektör hayal kırıklığına uğradı. Süper Kupa final maçı Erzurum'un tanıtımı için çok önemli bir kaynaktı fakat bu kaynak elimizden alınmış oldu. Tek tesillimiz finalin oynanması halinde bu organizasyonun tekrar Erzurum'a verilmesi" diye konuştu.

Süper Kupa finalinin kentte durgun olan piyasaya canlılık getireceğini belirten oltu taşı esnafı Zübeyir Özabacıgil de, "Ekonomik olarak getirisi çok fazla olacaktı. Ayrıca maçın Erzurum'da oynanması bizim için bir gururdu. Erzurumlu, tarihin en önemli maçına tanıklık edecekti. Bu çorap söküğünün devamını istiyoruz. Maç tekrar Erzurum'da oynanmalı" dedi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Süper Kupa Finalinin Ertelenmesi, Erzurum'u Yıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement