Sultanbeyli Kaymakamlığı Proje İstanbul Fuarı'nda - Son Dakika
Güncel

Sultanbeyli Kaymakamlığı Proje İstanbul Fuarı'nda

Sultanbeyli Kaymakamlığı Proje İstanbul Fuarı\'nda

İstanbul'un 39 ilçe kaymakamlığının ürettiği sosyal projelerin tanıtıldığı "Proje İstanbul Fuarı" açıldı.

17.10.2012 17:32

Feshane Haliç Salonu'nda gerçekleştirilen açılışa, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin, Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, diğer ilçe kaymakamları ve vatandaşlar katıldı.

Vali Mutlu, açılışta yaptığı konuşmada, bu tarihi mekanda bir ilke şahitlik ettiklerini belirterek, "Feshane İstanbul'un ruhunu yansıtıyor. Mülki idarelerimizin projelerinin burada sergilenmesini çok arzu ettik" dedi.

Eğitim, sağlık, spor ve kültür gibi önemli sosyal projeleri İstanbul halkıyla paylaştıklarını belirten Vali Mutlu, "AB fonları ve İl Özel İdaremizin kaynakları ile önemli projelere imza atıyoruz. Bu işlerin mimarı olan kaymakamlıkları tebrik ediyorum. Bu güzel projelerden dolayı çok mutluyum. 394 proje 3 gün süreyle burada sergilenecek. 1 milyon 500 binden fazla insanımızın yararlandığı bu projeleri artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yaratılan 70 milyon kaynakla yeni projeler üretmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin ise çeşitli toplum kuruluşları ile kaymakamlıkların birlikte gerçekleştirdiği projelerin sergilendiği fuarın bir ilk olduğunu ifade etti.

39 ilçe Kaymakamlığı'nın sosyal projeleri tanıtılıyor

Başta kaymakamlıklar olmak üzere İstanbul Valiliği AB Koordinasyon Merkezi, İstanbul İl Özel İdaresi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün ürettiği projeleri tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen fuar, Türkiye'de ilk kez düzenleniyor. Bu yönüyle özel bir amaca da hizmet eden Proje İstanbul Fuarı, İstanbul halkının eğitim, kültür ve sosyal sorumluluk alanında geliştirilen farklı projeleri yakında görmesine de aracılık ediyor. Fuara birçok proje ile katılan kaymakamlıkların yürüttüğü projelerden, bugüne kadar 1 milyonun üzerinde vatandaşın yararlandığı belirtildi

Sultanbeyli'den Örnek Proje: "Işık Biziz"

Sultanbeyli Kaymakamlığı Proje İstanbul Fuarı'na Işık Biziz Projesi ile katıldı.

Sultanbeyli Kaymakamlığı, Sultanbeyli Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Sultanbeyli Devlet Hastanesi'nin ortaklaşa geliştirdiği "Işık Biziz" projesiyle, çocuklar mesleki eğitim alıp iş sahibi oldu.

Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen proje, Emniyet Müdürlüğü'nün 18 yaş altı olup sokakta çalışan çocukları tespit etmesiyle başladı. Ardından meslek öğretmeni, rehber öğretmen, Esnaf Sanatkârlar Odası'ndan bir temsilci ve Çocuk Büro Amirliği'nden görevlilerle kurulan Proje ekibi, çocuklarla ve aileleriyle görüştü. Görüşmeler sonunda çocuklar, eğilim ve ihtiyaçlarına göre, hem iş sahibi oldu, hem yaptıkları işlerle ilgili eğitim almaya başladı.

Işık Biziz Projesi ile çocukların ve ailelerin bilinçlendirilmesi, bedensel, ruhsal ve fiziksel gelişimleri için zararlı ortamlardan uzak tutulmaları, ahlaki değer yargılarının yükseltilmesi, sosyalleşmelerinin sağlanması, mesleki beceriler kazandırılarak ekonomik özgürlüklerini elde etmeleri ve bu sayede kendilerine güven duyan bireyler olmaları sağlandı. Daha önce sokakta çalışmak zorunda kalan çocuklardan şimdi kimi pastanede, gözlükçüde ya da eczanede, kimi mühendislik ya da mobilya firmalarında çalışıyor.

Proje İstanbul Fuarı 17-19 Ekim tarihleri arasında açık kalacak, 10.00 ve 17.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sultanbeyli Kaymakamlığı Proje İstanbul Fuarı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement