Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın Torunu Nilhan Osmanoğlu, Basında Çıkan Haberlerle İlgili İha'ya... - Son Dakika
Güncel

Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın Torunu Nilhan Osmanoğlu, Basında Çıkan Haberlerle İlgili İha'ya...

Sultan İkinci Abdülhamid Han\'ın Torunu Nilhan Osmanoğlu, Basında Çıkan Haberlerle İlgili İha\'ya...

34'üncü Osmanlı padişahı Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın torunu Nilhan Osmanoğlu (25), bugün basında yer alan haber hakkında İhlas Haber Ajansı'na (İHA) konuştu.

06.08.2012 15:25

34'üncü Osmanlı padişahı Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın torunu Nilhan Osmanoğlu (25), bugün basında yer alan haber hakkında İhlas Haber Ajansı'na (İHA) konuştu.

Bir müddet önce Mehmet Behlül Vatansever ile Yıldız Sarayı, Çadır Köşkü'nde yapılan bir törenle nişanlanan ve halen evlilik hazırlıklarını sürdüren Nilhan Osmanoğlu, düğününün Dolmabahçe Sarayı'nın bahçesinde yapılmasını arzu ettiğini söyledi. Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın torunu olan büyük dedesi Mehmed Abdülkerim Efendi'nin 1924 Mart'ında yurt dışına sürgüne gönderildiğini, dedesi Harun Efendi'nin eşi ve çocuklarıyla birlikte 50 sene süren sürgünün akabinde Türkiye'ye dönen ilk Osmanoğulları ailesi olduğunu belirten Osmanoğlu, ailesinin uzun yıllar çok sıkıntı çektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Herkes Osmanlı padişahlarını çok sevdiğini söylüyor ve onları övüyor. Ama bu padişahların halen yaşayan torunlarının masum isteklerine kulak verilmiyor. Haberle ilgili yapılan yorumlardaki gibi ne benim ne de bir başka hanedan üyesinin padişah dedelerinin devleti yönettiği ve resmi ikamet yeri olarak kullandığı saraylarla ilgili hiçbir talebi olmamıştır, olamaz da. Konuyu amacından başka yönlere çekerek "Padişah torunu dedesinin sarayını istiyor" gibi haber ve yorumların yapılması beni ve ailemi üzmüştür. Bu sadece masum bir taleptir. Bir padişah torunu olarak en mutlu günüm olan düğünümün, dedelerimin Osmanlı Devleti'ni yönettiği Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleşmesini çok arzu ediyorum. Bu konuda da yetkililerin ilgisini bekliyorum. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beni ve ailemi şahsen tanıyor. Ancak kendisine nasıl ulaşacağımı bilmediğimden bu yolu seçtim."

NİLHAN OSMANOĞLU KİMDİR?

Osmanlı hanedanının hayattaki 15 kadın üyesinden (sultan) biri olan Nilhan Osmanoğlu 1987 İstanbul doğumlu. Babası Orhan Osmanoğlu Şam, dedesi Harun Osmanoğlu Cünye- Lübnan'da doğdu. Harun Efendi'nin babası Şehzade Mehmed Abdülkerim Efendi ile Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın en büyük oğlu olan dedesi Mehmed Selim Efendi, hanedanın 1924'de yurt dışına çıkarıldığında Beyrut'a gittiler. Mehmed Abdülkerim Efendi, Şam'da evlenip 1930 ve 1932 doğumlu iki çocuğunu küçük yaşta yetim bırakarak 1935'te hayatını kaybetti. Mehmed Selim Efendi'nin de 1937'de vefatından sonra, Harun Osmanoğlu'nun annesinden başka kimsesi kalmadı. Uzun sürgün yılları süresince yad ellerde hayat mücadelesi veren aile, 1974'de hanedan üyelerinin vatana dönmelerine izin verilmesinden hemen sonra Şam'dan İstanbul'a geldi. Lefke Avrupa Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu olan Nilhan Osmanoğlu, Orhan Osmanoğlu'nun en büyük çocuğu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın Torunu Nilhan Osmanoğlu, Basında Çıkan Haberlerle İlgili İha'ya... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement