Sultan Et, Şarküteri Ürünleri ile KKTC'ye Girecek - Son Dakika
Güncel

Sultan Et, Şarküteri Ürünleri ile KKTC'ye Girecek

Sultan Et, Şarküteri Ürünleri ile KKTC\'ye Girecek

Bu yıl yüzde 50 büyüme hedefleyen Sultan Et, şarküteri ürünleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) raflarda yerini almaya hazırlanıyor.

22.08.2013 11:57

Aynı zamanda Et Üreticileri Birliği Başkanı (ETBİR) da olan Sultan Et Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, "KKTC ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kısa bir süre içerisinde Sultan Et ürünlerini KKTC'deki raflarda göreceğiz" dedi.

Sultan Et ve ETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, geçen Mart ayında yürürlüğe giren Et ve Et Ürünleri Tebliği'nin piyasa şartlarını olumlu etkilediğini söyledi. Geçen Temmuz ayında da Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddeleri Yönetmeliği'nde de düzenlemeye gidildiğini hatırlatan Mustafa Bılıkçı, "Et ve et ürünlerinde birçok madde yasaklandı. Bunlar arasında ürünlere ete tat veren tatlandırıcılar ve etin rengine kırmızılık veren Karmin isimli madde de var. Üreticilere ise 1 Temmuz 2014'e kadar süre verildi" diye konuştu.

Tüketiciye güven geldi

Mustafa Bılıkçı, tüketicinin yanıltılmasının önüne geçilmesinin ardından tüketicinin ete güveninin tekrar geldiğini belirterek, Sultan Et olarak 2013 yılında yüzde 50 büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Şarküteri ürünleri için fabrikalarının yan alanında bulunan kısıma ek bir bina yapmayı düşündüklerini ifade eden Mustafa Bılıkçı, "Bu binada pişirme fırınları, ekstra klimatik odalar, soğuk hava depoları, paketleme üniteleri olacak" dedi.

Ürünlerimiz yavru vatandaki raflarda olacak

Mustafa Bılıkçı, Sultan Et olarak ihracat yapmayı istediklerini ancak mevcut yasalar nedeniyle Avrupa'ya ihracat yapamadıklarını anımsatarak, şöyle konuştu: "Avrupa dışındaki ülkelere ihracat yapabiliriz fakat bunun için de et fiyatlarının dünyadaki et fiyatlarıyla rekabet edebilecek seviyeye gelmesi gerekir. Şuanda KKTC ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Kısa bir süre içerisinde KKTC'de Sultan Et'in şarküteri ürünleri olan Sucuk, Salam, Sosis, Pastırma, Kavurma ve Jambon'u raflarda göreceğimize inanıyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sultan Et, Şarküteri Ürünleri ile KKTC'ye Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement