Sultan Çemensiz Pastırma Geleneklere Uygun Üretiliyor - Son Dakika
Güncel

Sultan Çemensiz Pastırma Geleneklere Uygun Üretiliyor

Sultan Çemensiz Pastırma Geleneklere Uygun Üretiliyor

Sultan Et, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti pastırmayı geleneklere uygun yöntem ile üretiyor.

26.08.2013 17:21

Sultan Et'in Ankara'da bulunan fabrikası coğrafi açıdan pastırma yapımına uygun nem ve sıcaklığa sahip. Sultan Et, Dana Seçme Pastırma, Dana Antrikot Pastırma, Dana Sırt Pastırma ve Kuşgömü Pastırma'nın yanı sıra Çemensiz Pastırmayı da tüketicinin beğenisine sunuyor.

Anadolu'nun geleneksel lezzeti olan pastırmanın tarihi, Türkler'in Orta Asya'da yaşadığı döneme kadar uzanıyor. Tarihi oldukça eski olan pastırma, lezzetini ise hem yapıldığı etten hem de yapıldığı iklimden alıyor.

Yılda 300 ton ürettiği pastırmada kullandığı eti, iyi bölgelerde yetişmiş, doğru koşullarda beslenmiş, genç ve sağlıklı damızlıklardan seçen Sultan Et, Dana Seçme Pastırma, Dana Antrikot Pastırma, Dana Sırt Pastırma ve Kuşgömü Pastırma'nın yanı sıra Çemensiz Pastırmayı da tüketicinin beğenisine sundu.

Pastırma üretim aşaması en az 21 bir gün

Sektörde 40'ıncı yılını geride bırakan Sultan Et'in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, fabrikalarının konum itibariyle rakımı yüksek bir alanda yer aldığını ifade ederek, "Bu da uygun nem ve sıcaklığa sahip hava akımı sayesinde lezzetli bir pastırma üretimi için gerekli tüm şartlar, fabrikamızın bulunduğu coğrafi konumda yer almaktadır" dedi.

Pastırma üretim aşamasının minimum 21 gün olduğunu anlatan Mustafa Bılıkçı, "Bu süreden önce pastırmanın olgunlaşması ve istenen kıvama gelmesi çok zordur. Ayrıca pastırma üretiminde çok fazla teknoloji kullanımına ihtiyaç yoktur. Pastırma, özellikle geleneksel yöntemlerle üretim gerçekleştiriliyorsa, tamamen işçilik ve emek isteyen bir üründür. Biz pastırmayı geleneksel yöntem ile üretiyoruz" diye konuştu.

Sultan Et, yelpazesindeki bütün ürünleri sofranıza sağlıkla ulaşması için hijyenik ambalajlarıyla paketleyerek soğuk zinciri bozulmadan ilk anki tazeliği ile sunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sultan Çemensiz Pastırma Geleneklere Uygun Üretiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement