Antalya'da 3 Bin 850 Öğrenci Spor Eğitimi Alıyor - Son Dakika
Güncel

Antalya'da 3 Bin 850 Öğrenci Spor Eğitimi Alıyor

Antalya\'da 3 Bin 850 Öğrenci Spor Eğitimi Alıyor

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin yürüttüğü, Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi kapsamında Antalya'da 3 bin 850 öğrenciye eğitim veriliyor.

06.01.2014 17:05

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin yürüttüğü "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" kapsamında verilen eğitimler başladı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonunun, Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle yürüttüğü "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" kapsamında Antalya Toros Koleji Kültür Salonu'nda ilk ve ortaokul öğrencilerine eğitim veriliyor.

Eğitimim açılışında konuşan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, projeye Uluslararası Olimpiyat Komitesince ödül verildiğini, Antalya'daki eğitime 42 okuldan 3 bin 850 öğrencinin katıldığını söyledi.

Akademisyenler, çocuk psikologları ve komisyon üyelerinin hazırladığı materyalleri çocuklara sunduklarını ifade eden Porsun, eğitimde çocuklara spor kültürünü, olimpiyat oyunlarını ve felsefesini, fair playi, sağlıklı beslenmeyi, çevre duyarlılığını video, çizgi film ve yarışmalarla anlattıklarını dile getirdi.

Porsun, proje kapsamında bugüne kadar ülke genelinde 900 bin öğrencinin eğitim aldığını bildirerek, "Proje ile gençlerin erken yaşta spor kültürünü edinmelerini amaçlıyoruz. Program sonunda herkesin iyi birer sporcu olmasını diliyorum. Herkes spor yapmayabilir, sevmeyebilir ama onlar da iyi birer izleyici olacak" dedi.

Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu ise Antalyalı gençlere eğitim verildiği için mutluluk duyduğunu söyledi.

Ülke olarak olimpiyatlarda istenilen başarıları yakalayamadıklarını ifade eden Balcıoğlu, "Bunun üstesinden gelebilmek için ülkemizde birkaç ilde olimpiyat merkezleri oluşturuldu. Buralarda sporcular yetiştiriliyor. Çalışmalar ve eğitimler ile Antalya'dan pek çok gencin sporcu olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Porsun, Balcıoğlu ile EXPO Genel Sekreteri Selami Gülay'a desteklerinden dolayı plaket verdi. Gülay ise Porsun'a EXPO 2016 Antalya'nın simgesi şakayık çiçeği hediye etti.

Eğitimler, 10 Ocak Cuma günü sona erecek. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da 3 Bin 850 Öğrenci Spor Eğitimi Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement