Sp Genel Başkanı Kamalak, Haşimi ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Sp Genel Başkanı Kamalak, Haşimi ile Bir Araya Geldi

Sp Genel Başkanı Kamalak, Haşimi ile Bir Araya Geldi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Biz Saadet Partisi olarak Irak'ta barışın ön şartı olarak Sayın Haşimi'nin görevine dönmesini görüyoruz" dedi.

24.04.2012 17:20

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Biz Saadet Partisi olarak Irak'ta barışın ön şartı olarak Sayın Haşimi'nin görevine dönmesini görüyoruz" dedi.

Kamalak, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ile görüştü. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından yapılan açıklamada, İslam alemindeki gelişmeleri değerlendirdiklerini kaydeden Kamalak, Haşimi'nin görevine dönmesi gerektiğini belirtti. Kamalak, "Haşimi'nin barış ve huzur içerisinde Irak'a dönüp görevine başlamış olması orada iç barışı sağlayacaktır. En azından iç barış için orada çok önemli bir adım olacaktır. Biz Saadet Partisi olarak Irak'ta barışın ön şartı

olarak Sayın Haşimi'nin görevine dönmesini görüyoruz" dedi.

Suriye konusunda İslam aleminin kendi problemlerini kendisinin halledebileceğini söyleyen Kamalak, "İslam ülkelerinin bu problemi çözeceğine inanıyoruz. Dolayısıyla batı camiasının buraya girmesinin çok daha büyük sıkıntılar doğuracağı kanaatindeyiz. Her ne olursa olsun, Suriye'deki kanın bir an önce durdurulması, huzur ve barışın tesis edilmesi gerektiği konusunda hemfikiriz" ifadelerini kullandı.

Haşimi ise, Türkiye ile Irak arasındaki kritik konuları görüştüklerini belirterek, faydalı ve verimli bir görüşme yaptıklarını ifade etti. Haşimi, Saadet Partisi'ne gelme sebebini de açıklayarak, "Ben kendimi bu partinin Genel Başkanı Sayın Necmettin Erbakan'a borçlu görüyorum. Bizim meselemizde, Irak meselesinde çok ciddi ve tarihi katkıları ve desteği var" şeklinde konuştu.

AK Parti ve muhalefet partileriyle de yakın olduğunu ifade eden Haşimi, "Türkiye ve Irak'la ilgili son beyanlar, ilişkilerin bulutu şeklidir. Gelir, geçer. Başbakan Erdoğan'ın Irak konusunda endişesini dile getirmesini saygıyla karşılıyorum" diye konuştu.

Suriye ile ilgili bir an önce çözüm üretilmesi gerektiğini belirten Haşimi, "İktidara karşı çıkan insanların kanının durması gerekiyor. Suriye ile ilgili olarak Türkiye hükümeti, muhalefeti, sivil toplum kuruluşları bir araya gelip müşterek bir tavır almalıdır. Tabi öncelikle kanın durması gerekiyor" dedi.

Haşimi, bir gazetecinin sorusu üzerine Irak'a dönmeden önce Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı ile görüşeceğini belirterek, "Son günlerdeki gelişmeleri değerlendireceğiz" dedi.

Haşimi yeni adımlarla ilgili olarak 2 inisiyatifin olduğunu ifade ederek, "Bugün Irak'ta sorunu çözmek için çalışacağız" diye konuştu.

Haşimi, bugünkü sorunla ilgili olarak, "Eğer Maliki Erbil anlaşmasını kabul ederse, Maliki'nin devam etmesinde sakınca yok" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sp Genel Başkanı Kamalak, Haşimi ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement