Sosyete Pazarındaki Yangın İşletme Sahiplerini Perişan Etti - Son Dakika
Güncel

Sosyete Pazarındaki Yangın İşletme Sahiplerini Perişan Etti

Sosyete Pazarındaki Yangın İşletme Sahiplerini Perişan Etti

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde ‘Sosyete Pazarı’ olarak bilinen bir gözleme dükkanında çıkan yangında çevredeki 5 işletme kül olurken, maddi zararın 2 milyon liraya yakın olduğu tahmin ediliyor.

28.08.2015 10:53

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 'Sosyete Pazarı' olarak bilinen bir gözleme dükkanında çıkan yangında çevredeki 5 işletme kül olurken, maddi zararın 2 milyon liraya yakın olduğu tahmin ediliyor. İşletme sahipleri ise yaralarını sarmaya çalışıyor.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesine bağlı Hacısekiler Mahallesi'nde ormanlık alan içine kurulu olan ve halk arasında 'Sosyete Pazarı' olarak bilinen bölgede, gözleme dükkanlarından birinde dün akşam saat 20.00 sıralarında alevler yükselmeye başladı. Akdamlar Mahallesi girişindeki bir gözleme dükkanında başlayan yangın, yapıların ahşap olması nedeniyle kısa sürede büyüdü. Haber verilmesiyle bölgeye Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İşletme içinde çam ağaçları, yanıcı maddeler ve tüp olması nedeniyle zaman zaman patlama yaşandı. İtfaiyenin 2 saatlik çalışmasına rağmen 5 işletme kül oldu.

Yangının ardından sabah saatlerinde iş yerlerine gelen bazı kadın çalışanlar ve işletmeciler büyük üzüntü yaşadı. Yanan gözleme dükkanlarına bakan işletmeci kadınları, komşuları telkin etmeye çalıştı.

Yangında en büyük zararı gören Altın Portakal Gözleme'nin sahibi Soner Sezer, yangının akşam saat 20.00'de başladığını ve personelinin kendisine haber verdiğini söyledi. Yangının nasıl ve nereden çıktığının daha belirlenmediğini ve bilirkişi beklediklerini dile getiren Sezer, "Her şeyimiz bitti. 850 bin liraya yakın masraf yapmıştım. Tekrar yapma şansım kalmadı.Çok üzgünüm" dedi.

Yangında gözleme dükkanı tamamen yanan Durmaz Gözleme'nin sahibi Ayşe Taşkın ise çocuklarının tırnaklarından artırdıkları ile yaptıkları ekmek teknelerinin yandığını kaydetti. Tam rahata kavuştuk derken yangın yaşandığını ifade eden Taşkın, "Feslikan yaylasına gidip gelelim demiştik. Yangın çıkmış, her şey kül olmuş. 250 bin liralık zararımız var. Tüm emeklerimizin hepsi uçtu gitti. Eğer bir destek olursa yeniden yapabiliriz. Bir destek olmazsa böyle oturup kalacağız" diye konuştu.

Yangında Altın Portakal, Hanımeli, Gültaze, Durmaz ve Bayık isimli gözleme işletmeleri zarar gördü.

Jandarma ve itfaiyenin olayla ilgili soruşturması devam ediyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sosyete Pazarındaki Yangın İşletme Sahiplerini Perişan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement