Sosyal Sorumluluk Kutusuyla Yardım Topluyorlar - Son Dakika
Güncel

Sosyal Sorumluluk Kutusuyla Yardım Topluyorlar

Sosyal Sorumluluk Kutusuyla Yardım Topluyorlar

Ordu'da bir lisede öğrenciler tarafından uygulanan "Sosyal Sorumluluk Kutusu" projesi kapsamında toplanan kitap ve kıyafetler, gelir seviyesi düşük öğrencilerle buluşturuluyor Okul öğrencilerinden Umut Can Turan: "Arkadaşlarımızdan kullanmadıkları eşyalarını toplamaya başladık.

26.02.2014 11:42

GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Ordu'da bir lisede öğrenciler tarafından uygulanan "Sosyal Sorumluluk Kutusu" projesi kapsamında toplanan kitap ve kıyafetler, gelir seviyesi düşük öğrencilerle buluşturuluyor.

Ordu Başöğretmen Anadolu Lisesi öğrencilerince yaklaşık iki ay önce, gelir seviyesi düşük öğrencilere yardım yapmak ve onlarla empati kurmak amacıyla başlatılan proje yoğun ilgi görüyor.

Bazen hiç giymedikleri giysi ve ayakkabılarını bazen de okudukları kitapları okul içerisine kurulan "sosyal sorumluluk kutusu"na bırakan öğrenciler, gelir seviyesi daha düşük öğrenci arkadaşlarına hem yardım yapıyor hem de kendilerini onların yerine koyarak düşünüyorlar.

Beden eğitim öğretmeni Muammer Pınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu proje sayesinde öğrencilerinin toplumun diğer fertleriyle daha iyi empati kurduklarını söyledi.

Öğrencilerin projeyi sahiplenmesinden ve projeye destek vermesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Pınar, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimizin giymedikleri kıyafetleri çoğunlukta. Biz de bunun üzerine öğrenci arkadaşlarla okulumuz içerisinde bir kutu oluşturarak kendilerinin, arkadaşlarının giymedikleri kıyafetleri poşetlere doldurarak buraya bırakmalarını istedik. Öğrencilerimizin ilgisi çok güzel. Ayrıca kitap da kutuya bırakılabiliyor."

Toplanan yardımlar okullara gönderilecek

Projede yer alan öğrencilerden Umut Can Turan ise iki aydır proje kapsamında yardım topladıklarını vurgulayarak, "Arkadaşlarımızdan kullanmadıkları eşyalarını toplamaya başladık. İki ay süreyle daha projemiz devam edecek. Sonrasında da topladığımız yardımları belirlediğimiz okullara ulaştıracağız" dedi.

Yağmur Odabaş da projede yer almanın kendileri adına çok büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, "Hepimizin dolabında giymediğimiz kıyafetler, kullanmadığımız ayakkabılar vardır. Onları buraya getirerek öğrenci arkadaşlarımıza gönderiyoruz. Çünkü onlar bu yardımları hak ediyor. Bu eşyalar evlerimizde boş boş duracağına hiç olmazsa bu yolla bir işe yarıyor" ifadelerini kullandı. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sosyal Sorumluluk Kutusuyla Yardım Topluyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement