Soma Madenci Şehitliği'nde Anıt Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Soma Madenci Şehitliği'nde Anıt Yapılacak

Soma Madenci Şehitliği\'nde Anıt Yapılacak

Manisa'nın faciayla sarsılan Soma ilçesinde belediyeyi ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, İlçe Mezarlığı'nda oluşturulan maden şehitleri mezarlığında düzenleme yapılacağını söyledi.

19.09.2014 13:50  Güncelleme: 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın faciayla sarsılan Soma ilçesinde belediyeyi ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, İlçe Mezarlığı'nda oluşturulan maden şehitleri mezarlığında düzenleme yapılacağını söyledi. Memiş, facia sonrası buraya toplu defnedilen 39 madenci ile önceki olaylarda yaşamını kaybeden 86 madencinin mezarının yaptırılacağını belirtti. Memiş ayrıca, yapılacak anıtta ölen 301 madencinin isminin yer alacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Soma Belediye Başkanı AK Parti'li Hasan Ergene'yi ziyaret etti. Memiş'e Soma ziyaretinde Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Emine Müge Kuğu, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci ve Soma Koordinatörü Salih Oğuz Belgül eşlik etti. Memiş, Soma faciası ile ilçedeki diğer maden kazasında ölen madencilerin mezarlarında yapılacak düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Soma'da ölen madenci mezarlarının bulunduğu madenci şehitliğinde yapacakları projeyle ilgili önce Soma Belediye Başkanı Ergene'ye bilgi verdiklerini söyleyen Memiş, "Maden şehitlerimizin mezarlığının olduğu bölgede bir anıt projemiz var. Şehitliğin düzenlenmesi noktasında teknik ekibimiz çalışmalarını tamamladı. Şehitlerimizin manevi şahsiyetlerinde onlara olan borcumuzu yerine getirelim. Adlarını yaşatalım istiyoruz. Tabi tüm şehitlerimiz burada defnedilmemiş. Ama hepsinin anısını yaşatabilmek adına, isimlerini bu anıtta yazacağız. Umarım ki bir nebzede olsa onlara olan vefa borcumuzu yerine getirmiş oluruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin maden şehitleri için hazırladığı anıt projenin hem aileleri hem de Somalıları mutlu ettiğinin söyleyen İlçe Belediye Başkanı Ergene, "Bu konu dışarıdan gelen misafirlerimizin de dikkat çektiği bir husustu. Bu nedenle attığınız bu adım için sizlere teşekkür ediyorum. Soma Belediyesi olarak bütün imkanlarımızla bu çalışmaya destek vermeye hazırız. Hatta Maden İhracatçıları Birliği ve Türkiye Müteahhitler Birliği'nden de burayla ilgili yardım teklifi var. Bunlarda değerlendirilebilir" diye konuştu.

PROJE YILBAŞINA KADAR TAMAMLANACAK

Projeyi herhangi bir aksiliğin çıkmaması halinde yılbaşına kadar tamamlamayı planladıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Emine Müge Kuğu, "Burada Mayıs ayında yaşanan üzücü olayda hayatını kaybeden 301 madencinin yanı sıra, Soma'da daha önceden hayatını kaybetmiş 86 madencimizin de ismini yazacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soma Madenci Şehitliği'nde Anıt Yapılacak - Son Dakika


Advertisement