Soma Komisyonu Önergesi Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

Soma Komisyonu Önergesi Kabul Edildi

Soma Komisyonu Önergesi Kabul Edildi

Partilerin ortak irade gösterdiği talebin kabul edilmesiyle kurulacak komisyonun üç ay süreyle çalışması ve yetmezse sürenin uzatılması tasarlanıyor.

21.05.2014 19:54

Partilerin ortak irade gösterdiği talebin kabul edilmesiyle kurulacak komisyonun üç ay süreyle çalışması ve yetmezse sürenin uzatılması tasarlanıyor.

Komisyon üyeleri Soma'ya da gidecek. Olayla ilgili kamu ve özel sektör temsilcileri ve olaya tanıklık eden madencilerin anlatacaklarıyla komisyon raporu oluşturulacak.

'Sorumlu Meclis'tir'

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, elinde siyah bir baretle kürsüye geldi. 22 gün önce sarı baretle bu kürsüye çıktığını anımsatan Özel, "Bu baret siyaha boyandıysa bunun sorumlusu Meclis'tir. Bizler görevimizi yerine getirmedik. Araştırma komisyonu kurulmasını istemiştik ama o madene birileri kefil oldu" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, maden faciasıyla ilgili açıklamalarını eleştiren Özel, "Keşke Başbakan'ın fıtratında da biraz insaf, vicdan, insan sevgisi olsaydı. Keşke iki yaşında kız çocuğunun yetim kalmasının ne demek olduğunu anlayacak vicdan olsaydı, keşke oğlunu toprağa gömen babanın neler hissettiğini anlayacak vicdan olsaydı" diye konuştu.

'Hükümetin yapmadığını yapıyorum'

Söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, facianın ardından kimsenin sorumluluk alıp halktan özür dilemediğini ifade etti. Kaplan, yaşananların kaza olarak değerlendirilemeyeceğini, işçilerin sömürüldüğünü ve yeterli tedbirlerin alınmadığını ifade etti.

Hasip Kaplan, "301 ölü, bunca yaralı karşısında hükümetin yapmadığını yapmak istiyoruz ve özür diliyoruz ve önünüzde eğiliyoruz. Bu utanç, bu Meclis'e yeter. Böyle kaçamak yollara saparak adalet gerçekleşmez, ben özür diliyorum" dedi. Ardından da kürsüde başını öne eğdi.

Kaynak: Al Jazeera, AA ve DHA

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Soma Komisyonu Önergesi Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement