Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Güncel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Van Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve İpekyolu Belediyesi, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında çıkan yangında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

14.05.2014 11:25

Van Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve İpekyolu Belediyesi, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında çıkan yangında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında çıkan ve 205 kişinin hayatına mal olan yangın, tüm Türkiye'yi yasa boğdu. 3 günlük ulusal yas ilan edildiği maden faciasının ardından olaydan duydukları üzüntüyü dile getiren Van Büyükşehir Belediyesi ile YYÜ ve İpekyolu Belediyesi, yas nedeniyle programların iptal edildiğini bildirdi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban tarafından yayımlanan mesajda, belediye olarak tüm imkanları seferber etmeye hazır oldukları belirtilerek, şöyle denildi:

"Soma'da yaşanan kazada şu ana kadar 205 emekçi hayatını kaybetmiş, maden ocağında halen 200'den fazla emekçinin olduğu belirtilmiştir. Hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara şifa, şu an maden ocağında mahsur kalan 200'den fazla emekçinin de sağ salim ailelerine kavuşmasını diliyoruz. Yakın zamanda, deprem nedeniyle aynı acıları yaşamış bir kent olarak bu acıyı çok iyi biliyor ve Soma halkımızın acısını Van halkı olarak yüreğimizde hissettiğimizi belirtmek istiyoruz. Kentte yaşayan halkımız adına Soma halkına taziyelerimizi bildiriyor, Van kenti olarak tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz."

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da yaptığı yazılı açıklamada, "16. Bahar Şenliği" ve genel mezuniyet töreninin maden ocağındaki facia nedeniyle iptal edildiğini kaydetti.

Battal, Soma'da yaşanan elim kaza sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileyerek, "Madende halen kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızdan da iyi haberler gelmesini yürekten diliyoruz. Ülkemizi yasa boğan ve acısını yüreğimizde hissettiğimiz bu vahim olay nedeni ile üniversitemizin 16. Bahar Şenliği ve genel mezuniyet törenimiz iptal edilmiştir. Üniversitemizde ölenlerin ruhuna bugün hatim-i şerif indirilecek, cuma günü de Kur'an-ı Kerim ve mevlid-i şerif okutulacaktır" ifadelerini kullandı.

İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser de mesajlarında, Soma halkı ile madencilerin ailelerinin acısını yüreklerinde hissettiklerine değinerek, ihtiyaç duyulduğu halde tüm imkanlarını madenciler ve aileleri için seferber edebileceklerini bildirdi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement