Sol Parti, İzmir'de Adaylarını Tanıttı. - Son Dakika
Güncel

Sol Parti, İzmir'de Adaylarını Tanıttı.

SOL Parti İzmir’de milletvekili adaylarını tanıttı. SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, “ Şimdi geçtiğimiz seçimlerdeki bu oyları kendi hesabına yazan sarayın tavşanları gibi gezenler olabilir. Ama gerçekten direnenler gerçekten kazananlar yarın kazanacak olanlar bu ülkenin ilerici, bu ülkenin devrimcileri, bu ülkenin sosyalistler, bu ülkenin emekçi insanları o yüzden biz önce kendimize güveneceğiz” dedi.

16.04.2023 22:09  Güncelleme: 22:14

SOL Parti İzmir'de milletvekili adaylarını tanıttı. SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, " Şimdi geçtiğimiz seçimlerdeki bu oyları kendi hesabına yazan sarayın tavşanları gibi gezenler olabilir. Ama gerçekten direnenler gerçekten kazananlar, yarın kazanacak olanlar bu ülkenin ilerici, bu ülkenin devrimcileri, bu ülkenin sosyalistler, bu ülkenin emekçi insanları o yüzden biz önce kendimize güveneceğiz" dedi.

SOL Parti bugün İzmir'de milletvekili adayları tanıttı.

"14 MAYIS'TA DA OYLARIMIZI HEP BERABER KORUYACAĞIZ VE BAŞARACAĞIZ"

Fuar Kültürpark'ta  "Felaket iktidarını gönderelim" sloganıyla yapılan tanıtım toplantısında, SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen konuştu. İşleyen şunları söyledi:

"Yüz yıllık bir cumhuriyet tarihinin çeyrek yüzyılına damga vurmuş bu ülkenin en güçlü bu ülkenin en uzun en kötü en karanlık iktidarıyla karşı karşıya kaldık. Onunla baş etmeye çalıştık onu yenmeye çalışıyoruz. Onu 14 Mayıs'ta hep birlikte yeneceğiz. Hep söyledik bu zaferi kendi hesabına yazacaklar olabilir. Bu zaferi kendi kişisel kahramanlığının bir sonucu olarak görenler olabilir. Şimdi geçtiğimiz seçimlerdeki bu oyları kendi hesabına yazan sarayın tavşanları gibi gezenler olabilir. Ama gerçekten direnenler gerçekten kazananlar yarın kazanacak olanlar bu ülkenin ilerici, bu ülkenin devrimcileri, bu ülkenin sosyalistler, bu ülkenin emekçi insanları o yüzden biz önce kendimize güveneceğiz."

"ARADAN 9 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN NE ÇIKARDIKLARI BİR İŞ GÜVENLİĞİ YASASI  NE DE HESAP SORDUKLARI BİRİSİ VAR"

Soma'da 2014'te meydana gelen 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasında sorumlu kişilerden hesap sormak için milletvekili adaylığını kabul ettiğini söyleyen SOL Parti İzmir milletvekili adayı Somalı madenci Ercan Çetinyılmaz da şöyle konuştu:

"Madencilerin ölümüne 'fıtrat, kader' diyenlerden hesap sormak için. Çünkü şu anda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2014'te başbakandı. Şöyle bir şey demişti, 'İvedi bir şekilde İş Güvenliği Yasaları çıkaracağız. Bütün sorumlulardan adalet önünde hesap soracağız.' Aradan 9 yıl geçmesine rağmen ne çıkardıkları bir İş Güvenliği Yasası var ne de hesap sordukları birisi var. Bu baret sorumluların dışarıda olduğu haklarını savunanların içeride olduğu kişilere hesap sormak için var."

İzmir 2. Bölge Sol Parti milletvekili adayı tekel işçisi Sevim Yoleri de, "Seçimlerle birlikte sokağa çıkmanın tam da zamanı bununla birlikte sokağa çıkmanın kadınları, çiftçileri örgütlemenin tam da zamanı" diye konuştu.

Sol Parti, İzmir\'de Adaylarını Tanıttı.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sol Parti, İzmir'de Adaylarını Tanıttı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement