Söke Buluşmasının 2. Günü Yoğun Geçti - Son Dakika
Güncel

Söke Buluşmasının 2. Günü Yoğun Geçti

Söke Buluşmasının 2. Günü Yoğun Geçti

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Söke buluşması; 2. Gününde de çeşitli atölye çalışmaları, oyunlar, kültürel geziler ve akademik toplantılarla devam etti.

11.01.2016 14:14  Güncelleme: 14:15

Prof. Özdemir Nutku ve Prof. Hülya Nutku ile…

Buluşmanın ikinci günü olan 9 Ocak 2016 sabah oturumunda gerçekleşen konferansın konuşmacıları Prof. Özdemir Nutku ve Prof. Hülya Nutku idi. "2. Dünya Savaşı Sonrası Tiyatroda Farklı Yönelimler" konulu söyleşide Özdemir Nutku "Dünyadaki farklı yönelimler"; Hülya Nutku " Türkiye'deki farklı yönelimler" konulu konferans verdi.

Prof. Özdemir Nutku güzel sanatlarda iki dönemde sadece kabataslak verebildiği bu konuyu burada birkaç saatte nasıl anlatacağını bilemediğini ifade ederek başladığı konuşmasında "2. Dünya Savaşı'ndan sonra çeşitli ülkelerde oyunlar ve performanslar izledim. Bazıları insanı bir nesne olarak görüyor, bazılarında da yönetmen herkesten önde oluyordu. Oysa tiyatronun iki ana unsuru vardır: Biri oyuncu, diğeri seyirci. 25 kişilik oyun salonları gördüm. Tiyatro varoluşundaki amacı gereği kitleleri, yığınları yönlendiren bir sanattır." gibi vurgulara yer verdi.

Konuşmalarının sonunda Hülya ve Özdemir Nutku dakikalarca alkışlandı.

Özdemir Nutku'ya Sürpriz Doğum Günü

Konferansın sonunda 12 Ocak'ta doğum günü olduğu öğrenilen Özdemir Nutku'ya sürpriz doğum günü gerçekleştirildi. Tiyatro yönetmenleri, usta oyuncular, birlik üyesi tiyatrolardan katılanlarla coşkulu dakikalar yaşandı. Pasta üflendikten sonra katılımcılar bu değerli insanın doğum gününü tek tek kutlayarak kendileriyle fotoğraf çekildiler.

Söke Belediyesi Başkan Yardımcısına Teşekkür Ziyareti

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği, 7. Buluşmaya başarıyla ev sahipliği yapan Söke Belediyesi'ne teşekkür amaçlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, buluşmaya ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek katılımcılara katılım belgelerini ve anı hediyelerini takdim etti. Birliğin dönem koordinatörü Metin Güler de Söke Belediyesi'nin ev sahipliği için teşekkürlerini sundu. Bir önceki buluşmada Edirne Belediyesi'ne bırakılan Tiyatro Gazetesi'nin birliğe vermiş olduğu "1. Anadolu Tiyatro Ödülleri/ Yılın En İyi Tiyatro Hareketi" ödül plaketi bir sonraki buluşmaya kadar Söke Belediyesi'ne emanet edildi.

Tarihi Priene Gezisi

Söke Belediyesi, buluşmaya katılan misafirlerin kenti tanıması amacıyla bölgede yer alan Priene Antik Kentine bir gezi düzenleyerek Söke'nin coğrafi ve tarihi yapısı hakkında bilgiler verdi. Söke ovasının eski çağlarda bir deniz olduğu, daha sonra Menderes Nehri'nin taşıdığı alüvyonlarla bir ova haline geldiği, Latmos dağlarındaki tarih öncesine ait mağara resimleri ve Priene'nin karşısında yer alan Mios Antik kentinin sivrisinek istilasıyla nasıl yok olduğu anlatıldı. Priene hakkında bilgiler verildi.

Zekeriya Hocalar, Priene'nin antik tiyatrosunda sergilediği performansla dakikalarca alkışlandı. Ardından toplu fotoğraflar çekildi. Günümüz tiyatrocuları antik tiyatronun keyfini yaşadı ve bir an önce restore edilmesini, gelip burada oyunlar oynamayı yüksek sesle dilediler.

"Öldürsene Canikom"

Akşam etkinliği olarak da Söke Belediyesi Recep Yazıcıoğlu Salonunda yine Söke Belediyesi Tiyatro Ekibi'nin Hüseyin Akkaya'nın yönetmenliğini yaptığı "Öldürsene Canikom" adlı oyun sergilendi. Oyundan sonra oyunculara ve yönetmen Hüseyin Akkaya'ya teşekkür edildi. Oyuncular bu kadar tecrübeli tiyatro otoritesinin karşısında oynamanın ne kadar zor olduğunu ifade ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Söke Buluşmasının 2. Günü Yoğun Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement