Şişli Kent Kültür Merkezi Sanatseverlere Kapısını Açtı - Son Dakika
Güncel

Şişli Kent Kültür Merkezi Sanatseverlere Kapısını Açtı

Şişli Kent Kültür Merkezi Sanatseverlere Kapısını Açtı

Şişli Belediyesi, kültür-sanat alanında yaptığı çalışmalara bir yenisini ekledi.

15.03.2013 18:49

Şişli'nin Starı Kent Kültür Merkezi, Sanatseverlerle Buluşuyor

Şişli Belediyesi tarafından yenilenen bölgenin en eski sinemalarından Kent Sineması, Şişli Kent Kültür Merkezi olarak kapılarını İstanbullulara açtı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün açılışını yaptığı kültür merkezinin lansmanına, kültür ve sanat camiasının önde gelen isimlerinden Rutkay Aziz, Tarık Akan, Müjdat Gezen, Orhan Gencebay, Ayla Algan, Dilek Türker, Betül Arım, Genco Erkal, Mustafa Alabora, Ali Poyrazoğlu, Hakan Altıner, Enis Fosforoğlu, Halit Kıvanç, Edip Akbayram, Onur Akın, Atilla Atasoy, Ufuk Yıldırım, Ahmet Ümit, Alin Taşçıyan, Fatih Portakal, Ömür Gedik ve Şişlili yurttaşlar katıldı. Solistliğini Cihan Okan, Sevingül Bahadır ve Jülide Karan'ın yaptığı Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu da açılış sonrası bir konser verdi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yaptığı konuşmada, 1960'lı yıllarda altın çağını yaşayan sinema salonlarını eski günlerine getirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, "Sinema bir sanat dalıdır ve Kent, Emek gibi sinemalara yerel yönetimler olarak sahip çıkmamız gerekmektedir. Bizim isteğimiz, mimari eser değeri taşıyan bu sinema salonlarının kalplerinin sanat ile çarpmaya devam etmesi. Bilim, sanat, kültür medeniyet ürünüdür" dedi.

Sarıgül, Paris'teki, Viyana'daki, Moskova'daki salonlar gibi mekanları İstanbul'a kazandırmak gerektiğini belirterek, "İnsanın iç güzelliği sanatın mucizesi ile ortaya çıkar. İstanbul, bu mucize güzelliğe layıktır. İstanbul, dünya iş merkezleri ile, rezidanslar ile değil; kültür ve sanatın ışığıyla parlayacak olan bir şehirdir. Biz medeniyet ışığı sönmesin istedik ve Kent Sineması'nı Şişli Belediyesi olarak yeniledik. Kent Sinemasını Şişli halkına, İstanbul halkına hediye ediyoruz. Bu salon, İstanbul'un en güzel, en teknik, en donanımlı salonu olacak. Sanat alanında İstanbul'a ışık saçmaya devam edecek" açıklamasında bulundu.

Kapılarını İstanbullu sanatseverlere açan Kent'te her gün dolu dolu geçecek:

Kent'te Pazartesi Okumaları: Ünlü yazarlara ait kitaplar hakkında saat 11-00-16.00 arasında gerçekleşecek söyleşiler.

Kent'te Salı Sohbetleri ve Sinema: Uzman konuklar ve konuları, özel sinema gösterimleri.

Kent'te Çocukların Çarşambası: Saat 11.00- 13.00 arası çocuk oyunları.

Kent'te Perşembe Sergileri: Program kapsamında sanatçılar ve eserleri yorumlanacak (heykel, resim, enstalasyon, vb.)

Kent'te Cuma Sahnesi: Saat 18.00- 22.00 arası yetişkinlere özel tiyatro oyunları sahnelenecek.

Kent'te Haftasonu Konserleri: Saat 13.00- 22.00 arasında popüler sanatçı ve grupların konserleri, dans gösterileri ve canlı performansları.

Şişli Kent Kültür Merkezi içerisinde sinema salonunun yanı sıra sergi salonları da yer alıyor. Merkez, "7 gün, 7 iklim, 7.sanata dek" sloganıyla birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Şişli Belediyesi tarafından yenilenen ve toplam 780 koltuk kapasitesine sahip olan Kent Kültür Merkezi'nde sergi salonları, fuaye alanı, tiyatro ve sinema gösterimleri için sahne, tam donanımlı 4 ayrı kulis yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şişli Kent Kültür Merkezi Sanatseverlere Kapısını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement