Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın Açılışı - Son Dakika
Güncel

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın Açılışı

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı\'nın Açılışı

BDP Şırnak Milletvekili Kaplan: "Partimiz sembolik, düzeyde protokol düzeyinde katılacak"

25.07.2013 22:05

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın açılışına ilişkin "Partimiz sembolik düzeyde, protokol düzeyinde katılacak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın açılışı gerçekleştirilecek Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı için Mardin Havalimanı'na inen Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl hayatını kaybeden Elçi'nin milletvekilleri olduğunu belirterek, "Onun ismi havaalanına veriliyor.  Partimiz sembolik düzeyde protokol düzeyinde katılacak. Akşam da  halka açık iftar var. Şırnak halkı bu konuda iftarda yerini alacaktır" dedi.

Gazetecilerin açılışta katılımın yüksek olmasını bekliyor musunuz? sorusuna Kaplan, "Açılışlar iktidarların icraatlarıdır. Muhalefet o tür şeylere katılmaz. Çünkü iktidar hem icraatlarını anlatır, hem de propagandasını yapar. O yüzden gelişte protokolde karşılama olmaz. Sayın Cumhurbaşkanı hariç. Ama bu özel bir durum. Sayın Elçi için katılacağız. Halkımız serbesttir. Epey katılım olabilir" şeklinde cevap verdi.

Kaplan, Şırnaklıların Elçi'yi sevdiğini belirterek, "Yarın sayın başbakan geldiğinde  açılışı yapacağız. Biz de açılış için geldik" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement