Silivri İçin Valizini Topladı, Mahkeme Kararıyla Boşalttı - Son Dakika
Güncel

Silivri İçin Valizini Topladı, Mahkeme Kararıyla Boşalttı

Silivri İçin Valizini Topladı, Mahkeme Kararıyla Boşalttı

Ergenekon davasında savcıların hakkında 'yakalama' kararı talep ettiği istediği Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Mumammer Karabulut, Silivri'ye teslim olmak için valizini hazırladı.

19.03.2013 12:40

Ergenekon davasında savcıların hakkında 'yakalama' kararı talep ettiği istediği Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Mumammer Karabulut, Silivri'ye teslim olmak için valizini hazırladı. Ancak mahkeme heyetinin bu talebi kabul etmemesiyle Karabulut, birkaç saat sonra valizini boşalttı. Ömür boyu hapsi istenen Karabulut, "Savcıların hakkımda yakama kararı istediğini duyunca Silivri'ye yola çıkmak için valizimi toplamaya başladım fakat birkaç saat sonra mahkemenin yakalama istemini reddetti" dedi.

Karabulut, Ergenekon operasyonlarının 21 Şubat 2008'de gerçekleştirilen 4'üncü dalgasında Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Emin Gürses, gazeteci Vedat Yenerer gibi isimlerle birlikte gözaltına alındı. 25 Şubat'ta tutuklanan Karabulut, 11 aylık sürenin ardından, 23 Ocak 2010'da tahliye oldu. Soruşturma kapsamında katıldığı 41 duruşmadan izlenimlerini 'Oyunun adı Kontra Ergenekon' olarak kitaplaştıran Karabulut hakkında dün davanın savcıları 'yakalama' kararı istedi.

Esas hakkında mütalaa sırasında hakkında istenen yakalama kararını öğrenince Silivri'ye teslim olmak için Antalya'daki evinde valizini toplamaya başladığını belirten Karabulut, "Kapıma polis gelsin istemediğim için kendim teslim olmaya karar verdim" dedi.

Mahkeme heyetinin yakalama istemini reddetmesini beklemediğini ve bugün sabah saatlerinde biletini alıp Silivri'ye doğru yola koyulmayı beklediğini belirten Muammer Karabulut, "Fakat mahkemeden yakalama kararı için ret çıkınca topladığım valizi boşalttım. Nasıl bir ruh halindeyim, üzerimden silindir geçmiş gibi. Fakat bu korkudan ya da herhangi bir çekinceden değil. Barış için hayatını adayan birisinin terör örgütü üyeliği ile suçlanması ve mahkum edilmeye çalışılması anlaşılır gibi değil" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silivri İçin Valizini Topladı, Mahkeme Kararıyla Boşalttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement