Siirt'teki Çocuk Gelinin Şüpheli Ölümü - Son Dakika
Güncel

Siirt'teki Çocuk Gelinin Şüpheli Ölümü

Siirt\'teki Çocuk Gelinin Şüpheli Ölümü

İHD Siirt Şubesi öncülüğünde bir heyet, 12 yaşında evlendirilen ve evinde av tüfeğiyle vurulmuş halde bulunan 14 yaşındaki Kader Ertem'in ölümüyle ilgili Yapraktepe köyünde araştırma yaptı.

15.01.2014 19:16

İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şubesi öncülüğünde bir heyet, Pervari ilçesinde 12 yaşında evlendirilen ve evinde av tüfeğiyle vurulmuş halde bulunan 14 yaşındaki Kader Ertem'in ölümüyle ilgili olarak olayın meydana geldiği Yapraktepe köyünde araştırma yaptı.

İHD Şube Başkanı Vetha Aydın ve dernek üyeleri ile Berfin Kadın Danışma Merkezi çalışanlarından oluşan heyet, Kader Ertem'in eşi Mehmet Atak'ın yakınlarıyla görüştü.

Aydın, aile bireyleriyle yaptığı görüşmede, Kader Ertem'in ölüm nedeninin aydınlatılması için köye geldiklerini belirterek, savcılıkça yürütülen soruşturmanın ardından ölümün nasıl gerçekleştiğinin ortaya çıkacağını söyledi.

Mehmet Atak'ın amcası Abdurrezzak Atak da Kader'in nüfus cüzdanında doğum tarihinin 21 Temmuz 2000 yazdığını belirterek, kimlik yaşı küçük olsa da gelinleri Kader'in gerçek yaşının 18'in üzerinde olduğunu savundu.

Kader ile yeğeni Mehmet Atak'ın severek evlendiğini anlatan Atak, "Onlar birbirini sevip, evlenmek istediklerinde biz de onların kararına saygı duyduk ve 3 yıl önce evlendirdik. Torunum 1,5 yaşında. Gelinimizin herhangi bir sıkıntısı yoktu" diye konuştu.

Mehmet Atak ise eşiyle severek evlendiklerini, aralarında hiçbir sıkıntı olmadığını ifade ederek, 2 aydır askerde olduğunu, zaman zaman eşiyle haberleştiğini söyledi.

Heyet, Kader Ertem'in ailesiyle görüşme taleplerinin reddedilmesi üzerine, Pervari Kaymakamlığı ve Pervari Cumhuriyet Savcılığında da görüşme yaptı.

Heyetin, incelemeyi tamamladıktan sonra hazırlayacağı raporu kamuoyuyla paylaşacağı belirtildi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'teki Çocuk Gelinin Şüpheli Ölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement