Siirt'te Şehit Olan Polis Yamaner, Gözyaşlarıyla Memleketine Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Şehit Olan Polis Yamaner, Gözyaşlarıyla Memleketine Uğurlandı

Siirt\'te Şehit Olan Polis Yamaner, Gözyaşlarıyla Memleketine Uğurlandı

Siirt'te dün 5 PKK'lı teröristin ölü ele geçtiği hücre evine düzenlenen operasyonda şehit olan Özel Harekat polisi Yalçın Yamaner için uğurlama töreni düzenledi.

16.01.2016 14:12

Siirt'te dün 5 PKK'lı teröristin ölü ele geçtiği hücre evine düzenlenen operasyonda şehit olan Özel Harekat polisi Yalçın Yamaner için uğurlama töreni düzenledi. Törene katılan vatandaşlar ve polisler, PKK aleyhinde sloganlar attı.

Siirt'te dün Kazım Karabekir ile İnönü Mahallelerinde 5 teröristin öldürüldüğü hücre evine düzenlenen operasyonda şehit olan polis 39 yaşındaki Yalçın Yamaner için Siirt Valiliği önünde tören düzenlendi. Törene, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy, 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, şehit polisin eşi Hacer, çocukları 9 yaşındaki Begüm, 7 yaşındaki Betül ile çok sayıda asker, polis ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

EŞİ VE KIZLARI GÖZYAŞI DÖKTÜ

Şehit polis Yalçın Yamaner'in silah arkadaşı olan ve aynı operasyonda yaralanan Özel Harekat polisi Ömer Faruk da törene katıldı. Tören alanında toplanan vatandaşlar ile polisler ise sık sık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Vatan sana canım feda', 'Şehitler ölmez' sloganları attı.

Törende şehit polis Yalçın Yamaner'in eşi Hacer ile çocukları Begüm ve Betül, tabuta sarılarak gözyaşları döktü.

TERÖRİSTLER EYLEME HAZIRLANIYORLARDI

Törende konuşan Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, teröre büyük darbe vurulduğunu belirterek, "Siirt'in huzurunu çok ciddi bir şekilde bozmaya yönelik ve yakın zamanda çok ciddi eylemlere imza atacağını tespit ettiğimiz bir terörist grubuna operasyon yaptık" dedi. Emniyet Müdürü Özkan, şunları söyledi:

"Bu operasyonu jandarma birliklerimiz ve Tugay Komutanlığı desteğiyle yaptık. Operasyon sırasında her zaman ön planda olan yiğit özel harekatçı kardeşlerimiz ön plandaydı. Yalçın kardeşimiz maalesef bir hain kurşuna hedef oldu. ve şehadet mertebesine ulaştı. Bu olayı yapanlardan 5 örgüt üyesi, yine yiğit kardeşlerimiz tarafından öldürüldü. Canımız yandı, üzüldük kolay değil. Ancak, şu bilinmeli ki bu tür şehit ve gazi haberleri, canımızı sıkan bu olaylar bizi hiçbir zaman yıldırmadı, mücadele azmimizi yıldırması söz konusu değil. Bu vesile ile daha önce de şehit olan Bünyamin Torğut (geçen Temmuz ayında şehit edilen polis memuru) kardeşimizin faalinin bu olayda ölü olarak ele geçirildiğini de bildirmek isterim."

Törene katılanlar toplu halde dua ettikten sonra şehit polis memuru Yalçın Yamaner'in cenazesini arkadaşları ve vatandaşlar omuzlara alıp, PKK aleyhine sloganlar atarak cenaze aracına taşıdı.

Şehit polis Yalçın Yamaner'in cenazesi havayoluyla memleketi Ordu'ya gönderildi.

- Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt'te Şehit Olan Polis Yamaner, Gözyaşlarıyla Memleketine Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement