Siirt'te Halı Kesim Töreni - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Halı Kesim Töreni

Siirt\'te Halı Kesim Töreni

Siirt merkezde bulunan ADEM'de halı kesim töreni düzenledi. Törene Vali Ahmet Aydın'ın eşi Arzu Aydın katıldı.

18.02.2014 16:31

Siirt Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi (Adem)'de genç kızlara ve bayanlara meslek kazandırma amacıyla açılan Halıcılık Dokumacılığı kursunda, kursiyerler tarafından dokunan ilk halının kesimi, Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın eşi Arzu Aydın'ın katıldığı törenle yapıldı.

Aile Destek Merkezinde yapılan törene, Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın eşi Arzu Aydın'ın yanı sıra, Vali yardımcılarının eşleri Asuman Pala ve Sinem Yörük ile İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu'nun eşi Dilek Ekizoğlu Katıldı. Düzenlenen törende atölyeler hakkında Aile Destek Müdüresi Ayşe Demir'den bilgi alan Vali eşi Bayan Aydın, dokunan halıları inceledi ve ilk halıyı törenle kesti. Törende daha sonra davetlilerde dokunan diğer halıları kestiler.

Halı Kilim Atölyesinde çalışan kursiyerleri kutlayan Bayan Aydın,"amacımız, bu sanatsal değeri yüksek olan ve kaybolmaya yüz tutmuş el sanatını geliştirmek, hem de genç kız ve hanımlarımızı kendi yaşadıkları mahallelerde meslek sahibi yaparak, üretime kanalize etmek ve onların ev ekonomilerine katkıda bulunmayı sağlamaktır" dedi. Toplam 30 bayanın katıldığı kurslar ile bayanlara meslek kazandırarak, bayanların aile bütçelerine katkı sunması hedefleniyor.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Siirt'te Halı Kesim Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement