Siirt'te Bir Haftada 20 İş Yeri Soyuldu - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Bir Haftada 20 İş Yeri Soyuldu

Siirt\'te Bir Haftada 20 İş Yeri Soyuldu

Siirt’te Helvacılar Çarşısı'nda bir hafta içerisinde 20 iş yerinin soyulması esnafın tepkisini çekti.

30.06.2014 16:58

Siirt’te kendisine ait iş yerine otomatik çelik kepenk sistemi takmasına rağmen 8 günde dört defa soyulduğunu belirten Abdurrahman Erdoğan, aynı çarşıda bir başka iş yerinin de 4 günde iki defa soyulduğunu söyledi. Son dönemde yaşanan hırsızlık olayına tepki gösteren Erdoğan, "Tarihi Helvacılar Çarşısı'nda 20 iş yeri birkaç gün içinde nasıl soyulabiliyor buna anlam veremiyoruz. Bazı iş yerleri 4 günde 2 defa soyuldu.

Sadece bana ait iş yeri 8 günde 4 defa soyuldu. Hatta iş yerimde otomatik çelik kepenk sistemi olmasına rağmen sistem devre dışı bırakılmış ve içeriye giren hırsızlar bir miktar nakit para, çay, çok sayıda gıda ürünü çalarak kayıplara karışmış. Şikayetlerimizi defalarca İl Emniyet Müdürlüğüne bildirmemize rağmen sonuç alamadık. Hırsızların yakalandıktan sonra serbest bırakıldığı söyleniyor. Ramazan ayında sıcakların yoğun olduğu ve işlerin durgun olduğu bir dönemde bunca hırsızlık olayının yaşanması bizi ciddi anlamda mağdur ediyor.

Bir iş yeri 8 günde 4 defa soyuluyor ise bu emniyetin bir eksikliğidir. Polisi çağırıyoruz. Gelip tutanak tutuyorlar. Ertesi gün bir kez daha hırsızlık olayının yaşandığına tanık oluyoruz. Biz mağdur oluyoruz. Polisten çarşıda güvenlik tedbirlerini artırmasını bekliyoruz. Aksi durumda bir bir kepenkleri kapatacağız" dedi.

Selahattin Satıcı adlı esnaf ise, hırsızlara karşı iş yerlerinde tüm güvenlik tedbirleri almalarına rağmen hırsızlık olaylarının önüne geçemediklerini belirterek, bu konuda polisin çarşıda mobese sitemi kurması talebinde bulundu.

MEHMET NİYAZİ DENİZ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siirt'te Bir Haftada 20 İş Yeri Soyuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement