Siirt Gazisi Yürüyeceği Günü Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Siirt Gazisi Yürüyeceği Günü Bekliyor

Siirt Gazisi Yürüyeceği Günü Bekliyor

Siirt'in Pervari ilçesinde 6 askerin şehit olduğu karakol baskınında yaralanan askeri duygulandıran hediye.

16.02.2012 09:27  Güncelleme: 09:36

Siirt'in Pervari ilçesinde 6 askerin şehit olduğu karakol baskınında yaralanan 25 yaşındaki askere, Yıldırım Belediyesi tarafından kas rehabilitasyon cihazı hediye edildi.

Siirt'in Pervari ilçesindeki Belenoluk Karakolu'na, 24 Eylül 2011 tarihinde teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıda 6 asker şehit olurken, nizamiyede bulunan Bursalı er Yakup Acar (25) yaralanmıştı. Olayın ardından hastanede bir süre tedavi olan Acar, Bursa'daki baba ocağına döndü. Uzun müddet yataktan kalkamayan, sol bacağı tutmayan Acar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'den tedavisinin daha rahat devam etmesi için kas cihazı istedi. Başkan Keskin de İngiltere'den getirilen cihazı gaziye bizzat evine giderek teslim etti.

Kapıda baba Osman Acar tarafından karşılanan Başkan Keskin, "O bizim kahramanımız. 5 ay önce 6 arkadaşının şehit olduğu bir saldırıda yüzde 84 oranında yaralandı. Uzun süre tedavi gördükten sonra Bursa'ya geldi. Yakup bizden cihaz istedi. Onu teslim etmenin sevincini yaşıyorum" dedi.

5 ay önce terör örgütünün saldırısı sonucu meydana gelen çatışmada yaralandığını ifade eden Acar, tedavinin yaklaşık 1 yıl süreceğini söyledi. Acar, "Sol ayağımda sıkıntı var. Başkanımdan cihaz istedim. Bizi kırmadı. Bir aydan beri Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gidiyoruz. Bize çok yardım ettiler. Onlara çok minnettarız" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siirt Gazisi Yürüyeceği Günü Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement