Siirt Belediye Başkanı'ndan Âlimlere Çağrı; - Son Dakika
Güncel

Siirt Belediye Başkanı'ndan Âlimlere Çağrı;

Siirt Belediye Başkanı\'ndan Âlimlere Çağrı;

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV)'ın toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Selim Sadak; Savaşların durması âlimlerden destek istedi.

16.11.2013 16:57

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Medrese Âlimleri Vakfı'nın (MEDAV) Siirt'te gerçekleştirdiği 6'ıncı toplantısında yaptığı konuşmada, "Her gün İslam Coğrafyası'ndan yüzlerce ölüm haberlerini alıyoruz. Bu da İslam ülkelerinde dîni gerekliliklerin yerine getirilmemesinden kaynaklanıyor. Bölgede bulunan Bağımsız ve özgür medreselerin artık devam eden savaşların durdurulması için öncülük etmesi gerekiyor" dedi.

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) 'Şark Medreseleri ve Âlimleri Toplantısı'nın 6'ıncısını Siirt'teki Şeyh Hüseyin Basreti Erkek Yatılı Kuran Kursu'nda yaptı.

Düzenlenen toplantıya, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Seyda Mela Abdurahmani Havili, Şeyh Fetullah Ayte, Şeyh Mesut Ayte, Lübnan'dan Şeyh Cemal, Suriye den Şeyh Muhammed Said, Seyda Mela Mehmet Emin Yıldırım, Şeyh Hikmetullah Geylani, Şeyh Cemalettin Geylani, Seyda Mela Abdurrahman İnal, Seyda Mela Abdullahalim, Seyda Mela Abdülkerim, Seyda Mela Mehmet Tahar Baran, Mela Vezir Aslan, Mela Kutbettin Akdemir, Mela Mesut Eser, Seyda Mele Reşit, Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Prof. Dr. Halil Çiçek, Seyda Mela Arif Karakaya'nın içinde bulunduğu 400 medrese müderrisi katıldı. Kur'an tilavetiyle başlayan toplantı MEDAV'ın Şeyh Muaz Oran'ın (Basreti) açılış konuşmasıyla devam etti.

Daha sonra konuşan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, "İslam coğrafyasında tüm insanlığın barış, huzur ve kardeşliği için dinin siyasete alet edilmemesi gerekiyor. İslam coğrafyasında günümüzde büyük bir fitne var. Her gün televizyonlarda İslam Coğrafyası'ndan yüzlerce ölüm haberleri yayınlanıyor. Bu da İslam ülkelerinde dini gerekliliklerin yerine getirilmemesinden kaynaklanıyor. Bölgede bulunan Bağımsız ve özgür medreselerin artık devam eden savaşların durdurulması için öncülük etmesi gerekiyor" dedi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Siirt Belediye Başkanı'ndan Âlimlere Çağrı; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement