Siirt 56 Derneğinden Tanıtım Atağı - Son Dakika
Güncel

Siirt 56 Derneğinden Tanıtım Atağı

Siirt 56 Derneğinden Tanıtım Atağı

Siirt 56 Ürünlerini Araştırma ve Tanıtma Derneği Başkanı Vehip Emrah, "Siirt'in tanıtımında, sivil toplum örgütlerine büyük iş düşüyor" dedi.

18.01.2014 17:06

Siirt 56 Ürünü Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Vehip Emrah, ilin yerel ürünlerinin tanıtımına yönelik olarak ziyaret ettiği Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman'a menengiç kahvesi ve Siirt tanıtım rehberini verdi.

Siirt'i en büyük eksikliğinin tanıtım yetersizliği olduğunu belirten Emrah, Siirt ve ilçelerinde yetişen Siirt fıstığı, menengiç kahvesi, Pervari balı ve Zivzik narının Türkiye'nin önemli ürünleri olduğunu ve daha fazla tanıtılması için de yerel dinamiklere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Emrah, "Sayın Valimiz Ahmet Aydın'ın gayretleriyle çeşitli tarihlerde yapılan fuar ve Siirt günleri ile Siirt'in tanıtımı sağlandı. Bu gayretleri takdirle karşılıyoruz. Ancak burada Sivil Toplum Örgütleri ve Üniversitemize de büyük iş düşüyor. Kadim Mezopotamya uygarlığının beşiğinde yer alan Siirt'in zengin yer altı ve yer üstü kaynağı var. Tek eksiğimiz tanıtımın yetersiz olmasıdır. Siirt fıstığı, Pervari balı ve Zivzik narımız ülkemizin önemli marka değeri haline gelmesi için herkesin imkanlar çerçevesinde üzerimize düşeni yapması gerekir. Dernek olarak Türkiye'nin 81 ilinde bulunan tüm firma ve acentelere Siirt tanıtım kitabını ve ilimizin ürünlerini hediye ederek tanıtım yapıyoruz."şeklinde konuştu.

Emrah, geçen ay piyasaya çıkan Siirt tanıtım rehberini 81 ilin yanı sıra 40 ülkeye de göndereceğini söylerine ekledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Siirt 56 Derneğinden Tanıtım Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement