Side 6. Geleneksel Rahvan At Yarışları - Son Dakika
Güncel

Side 6. Geleneksel Rahvan At Yarışları

Side 6. Geleneksel Rahvan At Yarışları

Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde bu yıl 6'ncısı yapılan Side Geleneksel Rahvan At Yarışları'na 100 at katıldı.

14.10.2012 18:02

Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde bu yıl 6'ncısı yapılan Side Geleneksel Rahvan At Yarışları'na 100 at katıldı.

Side Büyük Plaj mevkisinde Side Rahvan Atçılar Derneği tarafından organize edilen yarışlara, ülke genelinden 100 at katıldı. Yarış severlerin oldukça ilgi gösterdiği yarışları, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da izledi.

Yapılan yarışlar sonucunda baş atlar kategorisinde birinciliği Mustafa Küçükmeral, ikinciliği Hasan Delikkulak, üçüncülüğü de Rafet Mantaroğlu kazandı. Baş at kategorisinde dereceye giren atlara toplam 8 bin lira para örülü verildi.

Yarışlarda baş altı kategorisinde Hasan Aslandağ, büyük Orta kategorisinde Ahmet Gökçe, küçük orta kategorisinde İzzet Kirlioğlu, deste boyda Murat Özden, dörtlü taylar kategorisinde Mustafa Küçükmeral, üçlü taylar kategorisinde Ekrem Kosak, tozkoparanda Ali Çelik, ithal atlarda da Ahmet Gökçe birinci oldu.

Kaymakam Emir Orman Bulgurlu, yarışların çok güzel geçtiğini belirterek,

"Yarışlara katılanlara, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Organizasyonun her yıl daha da büyüyerek yapılmasını dilerim" dedi

Side Rahvan Atçılar Derneği Başkanı Hasan Delikkulak da at yarışlarının ata sporu olduğuna işaret ederek, her yıl daha büyük katılımla yarışları organize etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Yarışlarda birinci gelen atların sahibine gelirin yüzde 50'si, ikincilere yüzde 30, üçüncülere de yüzde 20'sinin verileceğini bildiren Delikkulak, yarışlara Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun sponsor olduğunu, ayrıca Side Belediyesi'nin desteklediğini kaydetti.

Muhabir: Mustafa Taş

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Side 6. Geleneksel Rahvan At Yarışları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement