Selçuk Üniversitesi, Times Higher Education Impact Rankings 2024'te başarılı - Son Dakika
Güncel

Selçuk Üniversitesi, Times Higher Education Impact Rankings 2024'te başarılı

Selçuk Üniversitesi, Times Higher Education Impact Rankings 2024\'te başarılı

Times Higher Education (THE) Impact Rankings 2024 sonuçlarına göre, Selçuk Üniversitesi Türkiye içi sıralamada veterinerlik, tarım ve orman, spor bilimleri, arkeoloji, tıp ve diş hekimliği alanlarında ilk 10'a girdi. Ayrıca, hukuk, psikoloji, ekonomi, dil bilimi-edebiyat ve elektrik-elektronik mühendisliği alanlarında da akademik başarısını sürdürdü. Üniversite, THE 2024 Üniversite Sıralaması'nda Türkiye'den 19. sırada yer aldı ve öğretim, araştırma ortamı, araştırma kalitesi ve uluslararası görünüm kategorilerinde de başarı grafiği yükseldi.

03.10.2023 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversite sıralama kuruluşlarından Times Higher Education (THE) Impact Rankings 2024 sonuçları açıklandı.

Kuruluşun açıklanan sonuçlara göre, Selçuk Üniversitesi, Türkiye içi sıralamasında, "veterinerlik", "tarım ve orman", "spor bilimleri", "arkeoloji", "tıp ve diş hekimliği" alanında ilk 10'da yer aldı.

Selçuk Üniversitesi, "THE 2024 Üniversite Sıralaması"nda ise Türkiye'den 19'uncu sıraya yerleşti.

Üniversite, THE Impact Rankings 2024 sonuçlarına göre, Türkiye'de "hukuk", "psikoloji", "ekonomi", "dil bilimi, edebiyat" ve "elektrik-elektronik mühendisliği" alanlarında da akademik başarısını sürdürdü.

Selçuk Üniversitesi, hukukta 12, psikolojide 15, ekonomide 17, dil bilimi, edebiyatta 15, elektrik – elektronik mühendisliğinde ise 18'inci sırada yer aldı.

Öte yandan, "Öğretim", "Araştırma Ortamı", "Araştırma Kalitesi" ve "Uluslararası Görünüm" kategorilerinde de başarı grafiği yükseldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Selçuk Üniversitesi, Times Higher Education Impact Rankings 2024'te başarılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement