Sel Felaketi, Kalp Hastası Mehmetcan'ı da Vurdu - Son Dakika
Güncel

Sel Felaketi, Kalp Hastası Mehmetcan'ı da Vurdu

Sel Felaketi, Kalp Hastası Mehmetcan\'ı da Vurdu

Aksu'daki sel felaketinde serasında yetiştirdiği domatesler zarar gören Hüseyin Şengül, doğuştan kalp hastası oğlunun tedavisinin aksayacağına üzülüyor.

05.04.2011 10:40

Antalya'da 50 milyon liralık hasara yol açan Aksu'daki sel felaketinde serasında yetiştirdiği domatesler zarar gören Hüseyin Şengül, doğuştan kalp hastası oğlunun tedavisinin aksayacağına üzülüyor.

Aksu İlçesi Yurtpınar Köyü'nde geçen cumartesi günü akşam saatlerinde aniden bastıran dolu ve ardından gelen sel, binlerce dönümlük serayı vurdu. Felakette 40 yaşındaki Hüseyin Şengül'ün serası da zarar gördü. Şengül, serasının naylonunu iyi örttüğü için dolu yağışından fazlaca zarar görmediğini ancak, bu yılki ürününün tamamen bozulduğunu belirtti. Bu yıl üründen kazanacağı parayla kalp hastası oğlu 4 yaşındaki Mehmetcan'ın tedavisini sürdürmeyi planladığını söyleyen Hüseyin Şengül, doktorların "9 yaşından sonra yaşaması mucize" dediği oğlunun tedavisi için bugüne kadar yarı Ankara'daki Hacettepe Üniversitesi'nde, yarı Antalya'da yaşamak zorunda kaldıklarını anlattı.

"Seradan kazandığımızı hastanelerde harcıyorduk" diyen ve uğradıkları felaketin bu yıl kendilerini perişan edeceğini anlatan Şengül, "Eşten dosttan borç bulamayız, çünkü herkes aynı felaketi yaşadı. Devlet belki bölgeye yardım edecek, ama öncelikle serası zarar görenlere edecek. Ürünler için yardım geleceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

Sigortalı olduğu için hastane masrafları olmadığını belirten Hüseyin Şengül, Ankara'ya gidiş- geliş ve oradaki konaklama ihtiyaçları için otel masrafları olduğunu, bazı kalp ilaçları da SGK tarafından karşılanmadığı için parayla satın aldığını söyledi.

Mehmetcan'ın annesi 34 yaşındaki Ayşe Şengül ise doğuştan kalp hastası oğlunu sürekli sırtında taşıdığını söyledi. Oğlunun kalp rahatsızlığından dolayı çok sık hastalandığını ve sırtından hiç inmek istemediğini anlatan Ayşe Şengül, "Borç alıp Ankara'ya gidiyorduk. Ürünü satınca borcu kapatıyorduk. Bu yıl ne borç alabiliriz, ne de borcumuzu ödeyebiliriz. Felaketin bizim için yıkımı çok daha büyük oldu" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sel Felaketi, Kalp Hastası Mehmetcan'ı da Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement