Şehitleri Anma Günü Mesajı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü Mesajı

Şehitleri Anma Günü Mesajı

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç: ''Çanakkale'de Bedr'in arslanları gibi vuruştular.''

17.03.2012 13:46

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç'in Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin vatan sevgisinin, şahadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümünü bir kez daha kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu zafere ulaşarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan kahraman Mehmetçikleri minnetle, şükranla anıyorum.

Tarihte eşine çok az rastlanır büyük kahramanlıklardan biri olan Çanakkale Savaşı ile büyük Türk milleti, tüm dünyaya gerilemenin nihayet bittiğini duyurmuş, günümüzdeki coğrafyamız üzerinde sonsuza kadar yaşamaya kararlı olduğumuzu süngü, mermi ve yüksek iman gücü ile ilan etmiştir.

Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücüdür. Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekün ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir. Bu milli silkiniş etkilerini dalda dalga göstermiş ve Türkiye halkının Anadolu topraklarında düşmana karşı verilecek olan Milli Mücadelenin de meşalesini ateşlemiştir. Bu savaşta tüm dünya, Anadolu insanının cesaret ve iradesine şahitlik etmiştir. Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin aziz bir hatırası değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biridir.

Bir ahlak ve karakter abidesi olan vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un azimle, inançla, büyük fedakarlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, destanlaştırdığı ve ebedileştirdiği muhteşem mısralarındaki o kutlu sözlere mazhar olan 250 bin vatan evladını bedrin aslanları ile bir tuttuğunu şimdi daha iyi anlamaktayız.

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i...

Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

Bu vesile ile tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş şanlı ecdadımıza; bugün milletin bekası ve esenliği uğruna can vermiş evlatlarımıza ve kahramanlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement