Şap, Kars'ta Ekonomiye Darbe Vurdu - Son Dakika
Güncel

Şap, Kars'ta Ekonomiye Darbe Vurdu

Şap, Kars\'ta Ekonomiye Darbe Vurdu

Türkiye'nin birçok noktasında görülen şap hastalığı, hayvancılığın merkezi Kars'ta hayvan yetiştiricilerine büyük darbe vurdu.

18.12.2015 11:28

Türkiye'nin birçok noktasında görülen şap hastalığı, hayvancılığın merkezi Kars'ta hayvan yetiştiricilerine büyük darbe vurdu. Yetkililer şap salgınını önlemek için aşılama çalışmaları aralıksız sürüyor.

Türkiye'nin hayvan varlığı açısından zengin yörelerden biri olan Kars'ta şap hastalığı görülmesi üzerine geçen 20 Kasım'da hayvan pazarı kapatıldı. Hayvan giriş çıkışlarının yapılamadığı bölgede veteriner hekimler ahırları tek tek dolaşarak hayvanları aşılamaya devam ediyor. Kars'ta 500 bin büyükbaş, yaklaşık 480 bin de küçükbaş hayvan olduğuna işaret eden Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş, şap salgını ve üreticelerin durumu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Yetiştiriciler, salgın nedeniyle hayvanları satamadıkları için ciddi biçimde mali sıkıntı içine girdi. Bu durumun oluşması da ne yazık ki yine bazı yetiştiricilerin duyarsızlığından kaynaklanıyor. Bakanlık ve il müdürlüğü vasıtasıyla ilkbahar ayında şap aşısı yapıldı. Aşı yaptırmayanların meraya saldıkları hayvanlar şap hastalığının yayılmasına neden oldu. Yeniden bir mücadele başlatıldı. Bu konuda çiftçilerimizin duyarlı olmalarını istiyoruz. Şap çok tehlikeli olduğu için herkesin dikkatli davranması gerekmektedir. Hastalıktan dolayı hayvan zayıflıyor, verimi düşüyor, ölümler oluyor. Bu da ticareti büyük ölçüde sekteye uğratan faktör oluyor."

Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik ise Şap hastalığının ülkeye bize ithal edilen sağlıksız hayvanlarla geldiğini öne sürdü. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şap, Kars'ta Ekonomiye Darbe Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement