Samsun'da 10 Bin Kişi, Dev Ekrandan Yenikapı'daki Mitingi İzledi - Son Dakika
Güncel

Samsun'da 10 Bin Kişi, Dev Ekrandan Yenikapı'daki Mitingi İzledi

Samsun\'da 10 Bin Kişi, Dev Ekrandan Yenikapı\'daki Mitingi İzledi

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran yaklaşık 10 bin kişi, İstanbul Yenikapı'daki 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni dev ekrandan izledi.

07.08.2016 23:59

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran yaklaşık 10 bin kişi, İstanbul Yenikapı'daki 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni dev ekrandan izledi.Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda, İstanbul Yenikapı'daki 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile aynı anda başlayan etkinliğe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tabib Albay Emin Karataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve yaklaşık 10 bin vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resimlerinin bulunduğu bayrakları sallayan vatandaşlar, çalan müzikler eşliğinde unutulmaz anlar yaşadı.

Etkinlikte konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "15 Temmuz 2016, çok karanlık ve uzun bir geceydi. Çok karanlık başlayan, ama sonunda bugün olduğu gibi çok farklı hayırlara vesile olan geceydi. Bugün bu meydana baktığımda, gerçekten rabbime bir kez daha hamd ediyorum. O gün sokaklarda, kucağında çocuklarıyla, narin bedenleriyle tankların önünde duran yiğit kadınlar vardı. O kadınlar, bugün burada da var. O gün, o gece ailesini korur gibi meydanlara ve sokaklara giden sağına, soluna hiç bakmadan al bayrağı dalgalandırmak için vatan sevgisiyle sokaklara koşan tankların mermilerin önüne duran yiğitler burada mısınız?" dedi. Konuşmaların ardından tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra İstiklal marşı okundu. Mitinge katılan vatandaşlar, daha sonra alanda yer alan dev ekrandan İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve siyasi parti liderlerinin katıldığı mitingi izlemeye başladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'da 10 Bin Kişi, Dev Ekrandan Yenikapı'daki Mitingi İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement