SAKLIKENT'TE SÖMESTİR YOĞUNLUĞU - Son Dakika
Güncel

SAKLIKENT'TE SÖMESTİR YOĞUNLUĞU

Antalya kent merkezine 37 kilometre uzaklıkta, Torosların Beydağları kısmında yer alan 2500 rakımlı Saklıkent Kayak Merkezi'nde sömestir tatili yoğunluğu yaşanıyor.

03.02.2023 09:29  Güncelleme: 09:51

Antalya kent merkezine 37 kilometre uzaklıkta, Torosların Beydağları kısmında yer alan 2500 rakımlı Saklıkent Kayak Merkezi'nde sömestir tatili yoğunluğu yaşanıyor.

Farklı milletlerden tatilcilerin akın ettiği zirve, renkli görüntülere ev sahipliği yapıyor.

Antalya'daki Saklıkent Kayak Merkezi'nde yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor. 1.5 metreyi geçen kar kalınlığıyla Antalyalılar, yarıyıl tatilinin keyfini Saklıkent'te yaşıyor. 7'den 70'e her yaştan tatilci zirveye akın ederken, çocuklar kızak üzerinde anne ve babaları dinlenme tesislerinde, profesyonel kayakçılar ise piste kayarak zaman geçiriyor. Kent merkezine sadece 37 kilometre uzaklıkta olduğu için kısa bir yolculukla ulaşılabilen Saklıkent, bu sömestir tatilinde yerli halkın yanı sıra yabancı ziyaretçilerinden de ilgi görüyor. Çocuklarıyla birlikte yarıyıl tatilinin tadını çıkartan anne ve babalar, çocuklarına taktir hediye olarak kayak tatili imkanı sağladıklarını söyledi. Kimi çocuk kızakta kimi çocuk ise şişme bot üzerinde kayarak eğlendi.

Eşi ve iki çocuğuyla birlikte Saklıkent'e gelen Muhammet Daldan, "Sömestir tatilinde çocuklarla birlikte tatil yapalım dedik. Burası Antalya'ya bir saat mesafede güzel bir yer" dedi.

Eşi Canan Daldan ise "Çok mutluyuz, çok güzel biryer. Çocuklarımızı eğlendirmek için buraya gelmek istedik" diye konuştu.

Daldan çiftinin 13 yaşındaki kızı Zeynep İrem Daldan da "Bugün çok heyecanlıyım. Saklıkent'e geldik. Sömestir tatilini burada geçirmeyi çok istiyordum. Babam da sağolsun bunu gerçekleştirdi. Birazdan kızak kaymaya başlayacağım kardeşimle birlikte" dedi.

Çocuklarını karne hediyesi olarak Saklıkent'e getirdiğini belirten Ali Semerci, "İki çocuğum da okulundan takdir belgesi aldı. Eğlenmeleri için onları buraya getirdim. Güneşli çok güzel bir hava ve bembeyaz kar var" dedi.

Yasin Semerci ise "Kızakla kayıp eğleneceğiz. Çok mutluyum. Burasının şu gönlürde Türkiye'de en çok kar alan yer olduğunu biliyorum" diye konuştu. Okulunda taktir alarak babasını gururlandıran Emine Semerci ise "Eğleneceğim. Kızak yapacağım" diye konuştu.

Antalya'da yaşamını sürdüren Ukraynalı Valantina Güneş iki çocuğuyla birlikte Saklıkent'e geldi. Güneş, oğlunun sömestir tatilinde olduğunu kar görmek istediğini söyledi. Güneş, "Antalya'da yaşıyorum. Çocuklarla geldim, sadece eğlence yapacağız, dolaşacağız, gezeceğiz. Çocuklar karla oynayacaklar" dedi.

Arkadaş grubuyla Saklıkent'e gelen Rus uyruklu Alisa Altan, "Kız arkadaşlarımla birlikte gezmeye geldik. Şişme bot ile kızak yapacağız. Antalya'da yaşıyorum. Rusya'dan geldiğim için karı özlüyorum. O nedenle buraya geldim" dedi.

Antalya'da yaşayan Kırgızistanlı Alma Aydın ise "Antalya'da hem deniz, hem güneş, hem kar var" diye konuştu. (DHA)

SAKLIKENT\'TE SÖMESTİR YOĞUNLUĞU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SAKLIKENT'TE SÖMESTİR YOĞUNLUĞU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement