Sakarya'ya Gazi Unvanı Verilmesini İstediler - Son Dakika
Güncel

Sakarya'ya Gazi Unvanı Verilmesini İstediler

Sakarya'ya gazi unvanı verilmesini istedilerSAKARYA'da kurulan 15 Temmuz Milli İrade Derneği Başkanı Ak Parti eski Milletvekili Ali İnci, Sakarya'ya gazi unvanı verilmesi için çalışma yapacaklarını açıkladı.

09.02.2018 13:51

Sakarya'ya gazi unvanı verilmesini istediler

SAKARYA'da kurulan 15 Temmuz Milli İrade Derneği Başkanı Ak Parti eski Milletvekili Ali İnci, Sakarya'ya gazi unvanı verilmesi için çalışma yapacaklarını açıkladı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında işgal ettiği Sakarya Valiliği'ndeki direnişe katılan vatandaşlar 15 Temmuz Milli İrade Derneği kurdu. Sakarya Valiliği'ndeki direnişte yer alan derneğin kurucu başkanı, Ak Parti eski Sakarya Milletvekili Ali İnci, derneğin Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan ilk genel kurulu öncesi basın toplantısı düzenledi. Ali İnci, 11 Mart'ta Sakarya'ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Sakarya'ya gazi unvanı verilmesi yönünde arzularının olduğunu ileteceklerini söyledi.

Ali İnci, Sakarya'nın gazi unvanı alması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu

Türkiye'de yalnız işgal edilen valilik devlet kurumu neresi Sakarya, Sakarya Valiliği. Peki Kazan 'kahramanlık' aldı da, Sakarya gazilik alsın. Hep birlikte mücadele edelim. Valilik işgal oldu, kapıları kırıldı. 2 saate yakın valilik işgal altında oldu. Bu milletin iradesi valiliği o işgalden kurtardı. ve büyük bir mücadeleyle kurtarıldı. Baktığımız zaman 30 tane gazisi olan bir Sakarya var. Gazi olmuş, şehidimiz yok ama gazimiz var. İnşallah bununla alakalı büyük bir mücadele vereceğimizi ve Sakarya'ya gazilik unvanının verilmesi gerekli olduğuna inanıyoruz. Bu millet silahsız elleriyle tanklara, silahlara mermilere karşı büyük bir mücadele yaptı ve biz Sakarya'ya gazilik unvanının yakışacağını düşünüyoruz. Gazi Sakarya denmesi lazım. Sakarya'nın tarihte ismi önemli ama önüne de bir gazi unvanını hak ettiğini düşünüyoruz

Sakarya\'ya Gazi Unvanı Verilmesini İstediler
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya'ya Gazi Unvanı Verilmesini İstediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement