"Sağlıklı Yaşama Davet Projesi" İşbirliği Protokolü - Son Dakika
Güncel

"Sağlıklı Yaşama Davet Projesi" İşbirliği Protokolü

"Sağlıklı Yaşama Davet Projesi" İşbirliği Protokolü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsü arasında "Sağlıklı Yaşama Davet" projesi işbirliği protokolü imzalandı

12.09.2013 16:01

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsü arasında "Sağlıklı Yaşama Davet" projesi işbirliği protokolü imzalandı.

Reşat Moralı toplantı salonunda düzenlenen törende protokolü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Konuk ile Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer imzaladı.

Konuk, törende yaptığı konuşmada, sağlığın insan hayatı için vazgeçilmez konulardan birisi olduğunu söyledi.

İnsanların en çok üzüldükleri konunun sağlıklarını kaybettikleri zaman ortaya çıktığını belirten Konuk, "Bu proje, kamuda ilk olan bir uygulamadır. Projenin başarılı bir şekilde sonuçlanması için niyetimiz, irademiz ve hevesimiz var. Önemli olan aktiviteyi harekete geçirmek. Şehir yaşamında fiziksel aktivite yapmak çok zor, ayrıca çalışanların da özveride bulunması gerekiyor. Personelimizin yüzde 50'si genç ve spora yatkın gençler. Bu bağlamda projenin başarılı olacağına inanıyorum. Bizim yapmamız ve destek olmamız gereken ne ise katkıda bulunacağız."

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Tuncer de üniversitelerin kendi bilgi birikimlerini kurumlarla paylaşmalarının çok önemli bir husus oLduğunu söyledi.

Son iki yıldır Hacettepe Üniversitesini kazanan öğrencilere sağlık taraması yaptıklarını bildiren Tuncer, tarama sonucunda yaklaşık 7 bin 500 öğrencinin 700'ünde yüksek tansiyon bulduklarına değindi.

"Gerçekten yaşama kalite katabiliriz ve bu, bizim elimizde" diyen Tuncer, "Bu yüzden ben bu modeli çok önemsiyorum. Bizim buradaki sistemimiz, arkadaşlarımızın fazla zamanını almadan yaşam içinde sağlıklı yaşam modeli olacak. Bu Türkiye'deki ilk ve yararlı model. Mesela tütün bırakma açısından yapacaklarımız olursa hiçbir karşılık beklemeden severek yapacağız" ifadesini kullandı.

-"Bu protokol Türkiye'de ilktir"

Törende projeyle ilgili bir sunum da yapan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Bilir de çalışanların sağlığını korumanın gerektiğini belirterek, sağlığı geliştirme bakımından iş yerlerinin bu anlamda iyi fırsatlara sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'de çalışma hayatında kalp hastalığı, felçliler ve akciğer enfeksiyonları gibi birtakım kronik hastalıkların ön planda olduğuna işaret eden Bilir, hipertansiyonun ise bütün ölümlerin başında geldiğini anlattı.

Bilir, Türkiye'de de ölüme yol açan hastalıkların başında kalp hastalıklarının olduğunu vurgulayarak, "Projenin temel noktalarını bu konular oluşturuyor. Bakanlık çalışanlarına, sağlıklı yaşam becerilerinin kazandırılması ve iş yerinde sağlığın ve güvenliğin geliştirilmesinde kamuya örnek bir model oluşturulması için bu proje çok önemlidir ve bu protokol Türkiye'de ilktir" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Sağlıklı Yaşama Davet Projesi' İşbirliği Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement