Sağlıkçılardan 14 Talep - Son Dakika
Güncel

Sağlıkçılardan 14 Talep

Sağlıkçılardan 14 Talep

Antalya Tabip Odası Başkanı Can Ertürk, sağlık alanında yapılan uygulamalarda harcamaların arttığını ve çalışanların haklarının azaldığını belirterek, hükümetten 14 maddelik istekte bulundu.14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Antalya Tabip Odası,...

14.03.2013 15:56

Antalya Tabip Odası Başkanı Can Ertürk, sağlık alanında yapılan uygulamalarda harcamaların arttığını ve çalışanların haklarının azaldığını belirterek, hükümetten 14 maddelik istekte bulundu.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Antalya Tabip Odası, Antalya Diş Hekimleri Odası, Genel Sağlık İş, Sağlık Emekçileri Sendikası, Antalya Veteriner Hekimler Odası ve Hasta Hakları Derneği tarafından ortaklaşa basın açıklaması yapıldı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenlenen açıklamada sağlık çalışanları, '14 Mart'ta 14 acil talep için alanlardayız' yazılı pankart açtı.

Açıklamayı yapan Antalya Tabip Odası Başkanı Can Ertürk, Ak Parti hükümetinin sağlıkta dönüşüm programının milil sağlık politikası olmadığını ve uluslararası şirketlerin daha fazla kar etmesi için yapılan bir program olduğunu söyledi. Sağlıkta yapılan dönüşümle harcamaların arttığını ve çalışanların haklarının elinden alındığını dile getiren Ertürk, "Vatandaştan alınan katkı payı 2003 yılındakine göre 4 katına çıkmıştır. Buna özel hastanelerden ilave alınan ücret dahil değil. Önümüzdeki dönemde gelecek olan kent hastanelerinde bu miktar daha da artacaktır. Sağlık eşittir para olmuştur" diye konuştu.

Ertürk, sağlık çalışanlarının 14 Mart'ta 14 acil talebi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Performansa dayalı ücret sisteminden vazgeçilmeli. Sağlık ortamlarının şiddetten arındırılması için Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik yapılmalı. Alo 184 Sabim Hattı'nın faaliyetleri durdurulmalı. Hastalara 20 dakikadan daha kısa süre içerisinde hekim randevusu verilmemeli. Birinci basamakta çalışanlar arasındaki ücret eşitsizliği son verilmeli. Özel sağlık kuruluşlarında çalışanların sendika, meslek örgütü taraf olarak kabul edilmeli. Sağlık alanında meslek örgütlerini muhatap almayan uygulamalar durdurulmalı. Mecburi hizmet ve geçici görevler kaldırılmalı. Sağlık çalışanlarının nöbet ertesi izin hakkı uygulanmalı. Sağlık çalışanlarının tamamı devlet memuru statüsünde olmalı. Emekli sağlık çalışanlarının ücreti insan yaşamına uygun hale getirilmeli. Sağlıkta insan gücünün planlanması ilgili tarafların katılımıyla yapılmalı. Eğitim aldığımız kurumlar ehil ellerde olmalı. Sağlıktaki katkı payı ve tüm ilave ücretler kaldırılmalı."

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na seslenen Ertürk, halk ve emekçiler yararına bir sağlık sistemi yapılanmasında her türlü faaliyeti destekleyeceklerini belirtti. Ertürk, taleplerinin yanıtsız kalması durumunda ise eylemler yapacaklarını duyurdu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlıkçılardan 14 Talep - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement