Sadr Hareketi, Kerkük'te 18 Sivilin Öldürüldüğü Ilhanlı Tekkesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Sadr Hareketi, Kerkük'te 18 Sivilin Öldürüldüğü Ilhanlı Tekkesi'ni Ziyaret Etti

Sadr Hareketi, Kerkük\'te 18 Sivilin Öldürüldüğü Ilhanlı Tekkesi\'ni Ziyaret Etti

Sadr Hareketi, Kerkük'te 18 sivilin öldürüldüğü İlhanlı Tekkesi'ni ziyaret ettiAhmet Haşim Muhtaroğlu Tuzhurmatu (Irak), 1 Kasım, (DHA) - Irak'ta Sadr Hareketi heyeti, Kerkük'te 18 kadın ve çocuğun hava saldırısında öldürüldüğü İlhanlı Tekkesi ziyaret etti.

01.11.2016 21:03

Sadr Hareketi, Kerkük'te 18 sivilin öldürüldüğü İlhanlı Tekkesi'ni ziyaret etti

Ahmet Haşim Muhtaroğlu Tuzhurmatu (Irak), 1 Kasım, (DHA) - Irak'ta Sadr Hareketi heyeti, Kerkük'te 18 kadın ve çocuğun hava saldırısında öldürüldüğü İlhanlı Tekkesi ziyaret etti.

Irak'ta 'Sadr Hareketi' heyeti Kerkük'e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Kerkük'e bağlı Dakuk ilçesine geçti. Heyet, Irak Türkmen Cephesi genel başkanı milletvekili Erşet Salihi ve Türkmen milletvekili Niyazi Mimaroğlu ile birlikte, 21 Ekim günü hangi orduya ait olduğu bilinmeyen bir savaş uçağı tarafından vurulan İlhanlı Tekkesi'nde hayatını kaybeden vatandaşların taziye meclislerine katıldı. Ziyaretçi heyet, saldırıda ölenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Heyet daha sonra, savaş uçağı tarafından vurulan İlhanlı Tekkiyesi'nde incelemelerde bulundu. Tekkede ve civardaki evlerde meydana gelen büyük hasar, yerinde incelendi. Ziyaretçi heyeti karşısında gören vatandaşlar öfkelerini heyete anlattı. Ziyaretçi heyette yer alan Parlamento Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Hakim El Zamıli, soruşturma komisyonunun çalışmalarını takip edeceğini belirtti. El Zamıli, saldırıda zarar görenlere tazminat ödeneceğini kaydetti. Türkmen milletvekili Niyazi Mimaroğlu ise, soruşturma komisyonunun çalışmalarının son aşamada olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz 21 Ekim günü Türkmen kadınlar tarafından Hz. Hüseyin için kurulan taziye meclisini hedef alan saldırıda 18 kadın ve çocuk hayatını kaybederken, 20'den fazla kadın ile çocuk yaralanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sadr Hareketi, Kerkük'te 18 Sivilin Öldürüldüğü Ilhanlı Tekkesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement